≫ 

Evropa je na pragu nove migrantske krize: Ova će čak da bude i gora od one iz 2015.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je sredinom septembra zapretio otvaranjem granica ako Evropa i Brisel ne pomognu Turskoj da napravi "bezbednu zonu" unutar Sirije

  • 7

Evropa bi uskoro mogla da se ponovo suoči sa masovnim prilivom izbeglica i migranata, a kriza bi mogla da bude čak i gora od one koja je zadesila kontinet 2015. godine, upozorio je nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

- Moramo da uradimo više kako bismo pomogli evropskim saveznicima sa kontrolom spoljnih granica EU. Ostavili smo ih same predugo - rekao je on uoči posete Grčkoj i Turskoj gde će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati upravo o migracionoj politici.

Kako je naglasio, ako to ne bude urađeno, Evropa će se suočiti ponovo sa velikom migrantskom krizom.

Zehofer je takođe rekao da ukoliko Evropa ne pronađe "snagu da reši ovaj problem", mogla bi da izgubi kontrolu ako ponovo izbije kriza.

On je takođe apelovao na veću podršku Turaka i Grka.

Da podsetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je sredinom septembra zapretio otvaranjem granica ako Evropa i Brisel ne pomognu Turskoj da napravi "bezbednu zonu" unutar Sirije. Tu teritoriju trenutno drže Kurdi.

Erdogan je takođe saopštio da sada dolazi do vojne operacije čišćenja severoistoka Sirije od Kurda, a SAD su najavile povlačenje svojih trupa.

Video: Migranti navodno zapalili kamp u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RCINUS

    7. oktobar 2019 | 12:34

    Sta čeka srbija što neutvrdjuje granicu kao madjari

  • PRC

    7. oktobar 2019 | 15:26

    Ameri gube rat u Siriji i beže, ostavljaju one koji su krvavili ruke za američke interese na cedilu, ovi će zbog osvete svojih sunarodnika da beže u Evropu, tako da nas očekuje najezda ratnih hijena. Dočekaće ih naši sa hlebom i soli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA