• 10

Objavljeni prvi snimci turskog napada na Siriju: Avioni napadaju, stanovništvo beži u panici

U turskom bombardovanju sela Mišarafa ubijena su dva civila, a dva ranjena

  • 10

Svetski kao i lokalni mediji objavili su prve snimke i fotografije sa lokacija gde je otpočela operacija turske vojske u Siriji.

Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi saopštile su da su u turskom bombardovanju sela Mišarafa ubijena dva civila, a dva ranjena.

Turska artiljerija gađala je oblasti u blizini brane Buzra u Deriku, koja snabdeva vodom stotine hiljada stanovnika na severu Sirije, javio je CNN.

Turska vojska napala je i selo Sikarkah, u istočnom Kamišliju, kao i još nekoliko mesta.

Na severu Sirije hiljade ljudi pokušavaju da u panici pobegnu iz napadnutih oblasti pa je došlo do kolapsa na putevima.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije danas je saopštio da su Turska i njeni sirijski pobunjenički saveznici pokrenuli vojnu operaciju na severoistoku Sirije, dodajući da je cilj ofanzive uklanjanje "terorističkog koridora" duž južne granice Turske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Dk

    Hoce Turci da uniste Kurde kao Armence sto su pobili i oteli im zemlju. Osetili smo to mi Srbi ,Boj na Kosovu ali nasi Heroji im pokazase nazad put za Tursku

  • Toni

    Prekljuce je erdogan glumio prijatelja srbima eto vam prijatelja.

  • Mlj1228

    Ne bore se oni protiv terorista, jer su ih lično pomagali, već se bore protiv KURDA da ovi nebi u nekom slučaju vratili svoju zemlju što su im turci oteli. Ameri su ostavili te ljude da ginu, pošto su im predhodno pomagali, sad im više nisu potrebni, a turci su to samo iskoristili kako bi se još lakše sa njima obračunali, i to u tuđoj državi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima