• 21

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) Nemačka laboratorija divljački zlostavlja životinje

LPT je laboratorija za tesitiranja koja je u porodičnom vlasništvu. U njoj se rade eksperimenti za farmaceutske, industrijske i poljoprivredne kompanije iz celog sveta

  • 21

Majmuni upregnuti na metalnim šipkama, psi i mačke koji krvare do smrti, sve je to prikazano na jezivom video snimku koji su objavile grupe za zaštitu životinja. Snimak je navodno snimljen u jednoj nemačkoj laboratoriji.

Organizacije "Soko Tierschutz" i "Cruelty Free International" navele su da se zlostavljanje životinja događa u farmaceutskoj laboratoriji u Minenbutelu, nedaleko od Hamburga.

Na fotografijama se vidi kako su makaki majmuni vezani za metalne šipke i poređani duž zida, glave su im zarobljene dok oni očajnički pokušavaju da pobegnu. Na drugoj fotografiji vidi se pas bigl kako obilno krvari u skučenoj ćeliji.

Aktivista je kao insajder dobio posao u istraživačkoj ustanovi od decembra 2018. do marta 2019. godine i kaže da je bio svedok ispitivanja psa, majmuna, mačaka i zečeva, sprovedenim za kompanije širom sveta.

Dodao je da su životinje države u katastrofalnim uslovima.

Psima su navodno davali kapsule i ostavljali ih da pade, često su krvarili nakon eksperimenta.

Pas laboratorija

Printscreen/Youtube/SokoTierschutz

Aktivista tvrdi da su radnici u laboratoriji bili nasilni prema životinjama, i da oni nisu obučeni za rad sa životinjama.

Fridrih Mulen iz jedne od organizacija rekao je da su životinje i dalje mahale repom kad su ih ubijali, a psi su bili očajno željni ljudskog dodira.

- Najgori tretman imali su majmuni. Vrsta makaki je mala, relativno su laki i zbog toga su često korišćeni za eksperimetne u LPT labiratoriji. Držani su u skučenim prostorima, u malim kavezima. Mnoge životinje su razvile kompulzivne tendencije i šetale su u krug - rekao je on.

Mačke su, kako je rekao, dobijale i do 13 injekcija u toku dana i ostavljene su da pate.

Inače, sve ovo je prijavljeno policiji i trenutno traje istraga.

LPT je laboratorija za tesitiranja koja je u porodičnom vlasništvu. U njoj se rade eksperimenti za farmaceutke, industrijske i poljoprivredne kompanije iz celog sveta.

- Toksikološke analize uključuju trovanje životinja kako bi se videlo koliko materije ili leka izaziva ozbiljne posledice, kako bi tako utvrdili koja je "bezbedna" mera za ljude. Životinjama se ubrizgavaju ili jedu tu supstancu koja može da izazove povraćanje, unutrašnje krvarenje, respiratorne probleme, temperaturu, gubitak mase, problem sa kožom, otkazivanje organa, a čak i smrt. Ništa im se ne daje za ublažavanje bolova - saopštili su aktivisti.

Video: Ove životinje provedu život u patnji, da bi ljudima cvetali turizam i zarada

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Kaća

    Treba postaviti pitanje: kakvi su ovi monstrumi...? Pa lepo uzeti njih i njihove članove porodica, uradeti im još gore stvari i potom pobiti svu gamad. Gde su oni, koji se zalažu za prava i zaštitu životinja, da spase ova predivna bića. Niko nema prava da uništi nekome život, radi svog sranja za koje nezna posledice. Neka ih testira na sebi i svojim bližnjima, a ne na nedužnim bićima. Ako ste već toliko pametni da stvarate razna sranja, onda snosite odgovornost! Sve što je čoveku potrebno, nalazi se u prirodi, samo treba da ima dovolju intelegenciju da je prouči i da nikome na svetu ne naudi!!!

  • mima

    ovo je uzasno, tera me na razmisljanje da li to rade i sa ljudima, puno ljudi nestaje...?. a gde niko nezna

  • W

    Imaju iskustva iz ww2

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima