≫ 

Junker u oproštajnom govoru: Sve nas je manje, izumiremo. Čuvaj se, Evropo!

 ≫ 

Junker je u poslednjem govoru pred EP u svojstvu šefa EK ocenio da je najveći evropski uspeh i najveća tekovina činjenica da se u Evropi očuvao mir

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • slađa

    23. oktobar 2019 | 12:23

    Pa ovo što je gospodin Junker izgovorio za oproštaj od svoje evropske funkcije je neverovatno. Na stranu to što je Evropa kao takva, politički i demografski na zalasku, nego je neverovatno da se poteže termin " nešto važnije od svih nas". Pa bankovni računi su evropskim liderima i elitama upravo bili "važniji od svih nas". Pa i nacionalistima je dok šire svoje ideologije konto u banci "važniji od svih nas". Pa zašto potamaniste Grke finansijski u jednom momentu. Možda zato što su vam važniji od vas.Irnično, naravno. Zašto neke države bivšeg Istočnog bloka jeste primili u EU, a neke koje to nisu bile, niste. Zato što ste vi važniji sebi od svih drugih. Vaš način života, vaš mir, vaša samozaljubljenost. I onda se čudite statistikama na svetskom nivou koje projektuju ono čemu ste vi najviše doprineli. Jer ste smatrali da ste se prvi rodili i da prvi treba da živite. Ostale ko j.... E, rat je ono što ne može da se predvidi. A on vrlo često podseti čovečanstvo na bazične vrednosti. Licemerje, egoizam i eksploatacija drugih, nisu u tom paketu. U svakom slučaju, Srbija vam želi mir, ukoliko mu doprinesete na pravi način i ukoliko ga zaslužite.

  • Tile

    23. oktobar 2019 | 12:18

    Rano si se setio da kažeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA