Umirem, jer ne mogu da dišem: Poslednja poruka jedne od žrtava iz kamiona

Utvrđeno je da je Tra Maj poruke poslala u utorak uveče, samo nekoliko sati pre nego što su pronađena tela 31 muškarca i osam žena

  • 10
Tra My, from Vietnam Foto: Human Rights Space

Vijetnamka Tra Maj (26) je možda jedna od 39 žrtava pronađenih u kontejneru kamiona na industrijskom imanju u Eseksu. Kao moguću žrtvu, nju je naveo član jedne organizacije za zaštitu ljudskih prava iz Hanoja.

Ona je svojoj porodici slala SMS poruke u kojima je napisala: "Mama i tata, mnogo mi je žao. Nije uspeo plan za odlazak iz zemlje. Mama. Mnogo volim tebe i tatu. Umirem jer ne mogu da dišem. Ja sma iz Kan Lok Ha Tina. Vijetnam. Mama. Mnogo mi je žao".

Kamion Eseks mrtva tela Engleska Kamion sa leševima, Foto: Tanjug/AP

Tri vijetnamske porodice su kontaktirane zbog mogućnosti da su njihovi najmiliji među žrtvama. Utvrđeno je da je Tra Maj poruke poslala u utorak uveče, samo nekoliko sati pre nego što su pronađena tela 31 muškarca i osam žena.

Njena porodica je tražila pomoć u njenoj identifikaciji, jer je policija Eseksa navela da su žrtve kineskog porekla. Posle hapšenja dvoje ljudi, policija je navela da situacija, kada je u pitanju identifikacija žrtava, može da se promeni.

Kamion Eseks mrtva tela Engleska Među žrtvama je osam žena, Foto: Tanjug/AP

Vijetnamska ambasada u Londonu kontaktirala je policiju Eseksa i trenutno "čeka odgovor". Maj je navodno želela da se domogne Velike Britanije preko Francuske. Belgijski javni tužilac rekao je da nije jasno gde i kada su žrtve smeštene u kontejner, koji je u vlasništvu irske kompanije i zakupljen je 15. oktobra.

Kina je pozvala na "surovu kaznu" za sve koji su umešani u smrt ljudi, a kineska ambasada je poslala izaslanike u Eseks.

(Telegraf.rs / Izvor: news.sky.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    25. oktobar 2019 | 20:32

    Koja tuga i žost! Neverovatno koliko bezdušnika na ovom svetu a sve zarad prokletih para. Griznoooo!!!

  • Trta

    25. oktobar 2019 | 21:59

    Trebala je da posalje SMS poruku policiji. Mozda bi ih spasili.

  • 👲

    25. oktobar 2019 | 17:59

    Zasto se Kina nepita zasto njeni gradjani moraju da se na takav nacin ilegalno prebacuju u evropu a ne legalno i slobodno posvojoj volji kad i kuda zele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA