• 10

Umirem, jer ne mogu da dišem: Poslednja poruka jedne od žrtava iz kamiona

Utvrđeno je da je Tra Maj poruke poslala u utorak uveče, samo nekoliko sati pre nego što su pronađena tela 31 muškarca i osam žena

  • 10

Vijetnamka Tra Maj (26) je možda jedna od 39 žrtava pronađenih u kontejneru kamiona na industrijskom imanju u Eseksu. Kao moguću žrtvu, nju je naveo član jedne organizacije za zaštitu ljudskih prava iz Hanoja.

Ona je svojoj porodici slala SMS poruke u kojima je napisala: "Mama i tata, mnogo mi je žao. Nije uspeo plan za odlazak iz zemlje. Mama. Mnogo volim tebe i tatu. Umirem jer ne mogu da dišem. Ja sma iz Kan Lok Ha Tina. Vijetnam. Mama. Mnogo mi je žao".

Kamion Eseks mrtva tela Engleska

Kamion sa leševima, Foto: Tanjug/AP

Tri vijetnamske porodice su kontaktirane zbog mogućnosti da su njihovi najmiliji među žrtvama. Utvrđeno je da je Tra Maj poruke poslala u utorak uveče, samo nekoliko sati pre nego što su pronađena tela 31 muškarca i osam žena.

Njena porodica je tražila pomoć u njenoj identifikaciji, jer je policija Eseksa navela da su žrtve kineskog porekla. Posle hapšenja dvoje ljudi, policija je navela da situacija, kada je u pitanju identifikacija žrtava, može da se promeni.

Kamion Eseks mrtva tela Engleska

Među žrtvama je osam žena, Foto: Tanjug/AP

Vijetnamska ambasada u Londonu kontaktirala je policiju Eseksa i trenutno "čeka odgovor". Maj je navodno želela da se domogne Velike Britanije preko Francuske. Belgijski javni tužilac rekao je da nije jasno gde i kada su žrtve smeštene u kontejner, koji je u vlasništvu irske kompanije i zakupljen je 15. oktobra.

Kina je pozvala na "surovu kaznu" za sve koji su umešani u smrt ljudi, a kineska ambasada je poslala izaslanike u Eseks.

(Telegraf.rs / Izvor: news.sky.com)

Komentari

  • Trta

    Trebala je da posalje SMS poruku policiji. Mozda bi ih spasili.

  • Qwer

    Koja tuga i žost! Neverovatno koliko bezdušnika na ovom svetu a sve zarad prokletih para. Griznoooo!!!

  • 👲

    Zasto se Kina nepita zasto njeni gradjani moraju da se na takav nacin ilegalno prebacuju u evropu a ne legalno i slobodno posvojoj volji kad i kuda zele

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima