Slučaj koji je šokirao svet: Devojka živela 5 godina sa 30 dinara na dan da bi izlečila brata

Dvadesetčetvorogodišnja devojka postala je ozbiljno neuhranjena dok se borila da iškoluje i očuva svog mlađeg bolesnog brata. Do sada joj je stigla donacija od oko 800.000 juana (oko 100.000 evra)

  • 4

Mladoj Kineskinji koja je pet godina živela na dva juana dnevno (0,25 evra ili 30 dinara) donirano je skoro milion juana. Za nju je Kina, ali i ostatak sveta čuo nakon što je studentkinja hospitalizovana.

Slučaj Kineskinje Vu Huajen šokirao je Kineze početkom ove nedelje. Dvadesetčetvorogodišnja devojka postala je ozbiljno neuhranjena dok se borila da iškoluje i očuva svog mlađeg bolesnog brata. Do sada joj je stigla donacija od oko 800.000 juana (oko 100.000 evra).

Vu Huajen primljena je u bolnicu početkom meseca zbog poteškoća prilikom disanja, preneli su kineski mediji. Visoka je samo 135 centimetara i imala je jedva nešto više od 20 kilograma.

Doktori su otkrili da ima probleme sa srcem i bubrezima jer je pet godina živela na minimalnim količinama hrane. Kako je rekla, morala je da štedi novac za svog bolesnog brata.

Majku je izgubila kada je imala četiri godine, a otac je poginuo kada je krenula u školu.

Njenog brata i nju je onda podizala baka, a potom ujak i ujna koji su im davali oko 300 juana mesečno. Veći deo novca išao je na lečenje dečaka koji ima mentalne probleme.

To zapravo znači da je mlada Vu pet godina na sebe i svoju hranu trošila svega dva juana dnevno. Živela je na čiliju i pirinču.

Slučaj je izvao mnoštvo reakcija, a svi se pitaju gde su bili lokalni zvaničnici sve ovo vreme.

Ovo je takođe mnoge podsetilo na slučaj od prošle godine kada je jedan dečak došao u školu sa potpuno zaleđenom kosom. I za njega su tada pristigle donacije tek kada je vest odjeknula u svetu.

Video: Kineskinja dovela bebu od 3 meseca, pa joj stavila slušalice na uši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    1. novembar 2019 | 13:02

    U kini ma jook lažu. Pa to je zemlja prosperiteta, razvoja ( što li beže iz kine). To su naši prijatelji, zagađivači (Smederevo i Bor) Eto kako istina ispliva. Oće to!!!

  • Goran

    2. novembar 2019 | 16:29

    Junak svaka joj cast!:-)

  • Kpmentator

    2. novembar 2019 | 18:48

    Opet mpram isto muka mo je Zvezda slavila protiv Proletera fuj sta to i,a da se slavi to je imitacija fudbala koji se danas igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA