• 4

Grčke vlasti odlučile da prebace migrante sa ostrva na kopno, lokalno stanovništvo diglo pobunu

Smešteni u hotele na 30 lokacija širom zemlje

  • 4

Odluka grčke vlade da prebaci migrante iz prenatrpanih kampova na ostrvima u Egejskom moru na kopno nije prošlo bez problema, jer su se pojedini lokalni stanovnici tome usprostavili.

Lokalni stanovnici su, u dva slučaja, neuspešno pokušali da spreče migrante da budu smešteni u hotele na severu Grčke.

U Solunu je danas organizovan marš protiv migranata na kojima se okupilo 100 krajnjih desničara, dok je kontramiting anarhista privukao nešto više ljudi, prenosi AP.

Migranti koji su prevezeni sa ostrva Lezbos u luku u blizini Atine u subotu morali su satima da čekaju u autobusima kojima su prebačeni u hotele čiji su vlasnici pristali da ih prime.

Kako se navodi, migranti su autobusima prešli put od više od 500 kilometara da bi stigli do destinacija na severu Grčke.

Grčka agencija ANA je javila da je 795 migranata sa ostrva Lezbos prebačeno na kopneni deo zemlje.

Oni su smešteni u hotele na 30 lokacija širom Grčke.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Victoria

    Ljudska istorija je istorija migracija. Svi narodi su dosli odnekud, neki davno a neki skorije. Eto, Madjarska koja se najvise protivi, njeni preci su pre hiljadu godina dosli is Azije u Evropu I tu se naselili. Sigurno nisu bili puno milosrdni prema domacinima. Niko nema pravo da se protivi sto ljudi beze od rata, progonstva I bede. Nikog ne diraju a izgredi su sporadicni. Vecina su sasvim OK.

  • brko

    Iz grčke u Makedoniju pa eto ih u Srbiju i BiH tu je stop To je EU to je bratska Grčka

  • Baster

    Koliko samo dece i nevinog naroda. Tuga velika. Sedim u toploj sobi.. Osećam nekakvu sramotu. Molim se za ove napaćene ljude. Znam da među njima ima i onih nekoliko zlih,ali ne bi trebalo da ih većinu gledamo na taj način.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima