• 3

Bivši brazilski predsednik pušten iz zatvora: Zbog apartmana na plaži optužen za primanje mita

Na predsedničkim izborima održanim prošle godine Da Silva, koji je bio predsednik od 2003. do 2010, važio je za favorita

  • 3

Bivši brazilski predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pušten je danas iz zatvora, u kojem je bio od aprila 2018. godine.

Brazilski sud je naredio da Da Silva bude pušten iz zatvora nakon odluke Vrhovnog suda da nijedan građanin ne može da bude u zatvoru dok na svoju presudu ne iskoristi sve mogućnosti žalbi višim sudskim instancama, javio je AP.

Američka agencija podseća da se i dalje procesuira Da Silvina žalba na presudu koja ga je dovela do stavljanja iza rešetaka, a koja se odnosi na besplatno obnavljanje njegovog apartmana na plaži u državi Sao Paulo u sklopu mita.

Da Silva je posle izlaska iz federalne policijske zgrade u Kuritibi poljubio svoju devojku i pozdravio više stotina okupljenih koji su došli da mu iskažu podršku, dodaje Asošijejted pres.

AP dodaje i da je na predsedničkim izborima 2018. Da Silva koji je bio predsednik od 2003. do 2010. važio za favorita, ali da ga je pomenuta presuda omela da se kandiduje.

Video: Uhapšeni u Požarevcu zbog sumnje da su primali mito

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Predrag Z.

    Lula je Kralj. Od prosjaka dospeo da postane Predsednik jedne velike Države kao što je Brazil.

  • Bole

    U srbiji nebi se ovo desilo da nekog koji je na visokom nivou strpa neko u zatvor jel nema pravde bre.

  • nikolas

    SKLONILI GA AMERI KAKO BI DOVELI SVOG MARIONETU KOJI JE DOZVOLIO DA SE UNISTE PLUCA SVETA SECOM I PALJENJEM A DA SE NI JEDNO DRVO NE ZASADI OPET!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima