• 10

Putin zabranjuje ubicama, silovateljima i teroristima da voze taksi i gradski prevoz

Pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje, namerno nanošenje teških telesnih povreda, teroristički napad, organizovanje terorizma

  • 10

Rusko Ministarstvo saobraćaja uvelo je zakon po kom se silovateljima, ubicama, teroristima i drugim opasnim kriminalcima zabranjuje da rade kao taksisti i vozači javnog prevoza.

Zakon je razvijen u ime predsednika Rusije Vladimira Putina, a inicijativa pripada gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjaninu.

Poslanici su podržali zakon, piše ruski "Komersant".

Kako se navodi u dokumentu, pravnim licima je zabranjeno da zapošljavaju taksiste, vozače autobusa, trolejbusa i tramvaja koji su osuđeni pod optužbama za ubistvo, torturu, silovanje, namerno nanošenje teških telesnih povreda, teroristički napad, organizovanje terorizma.

Preavilo se neće odnositi da one koji se nalaze na uslovnoj kazni.

U roku od 120 dana od usvajanja zakona, radnici će svojim nadređenima morati da dostave dosijee iz policije. U nedostatku odgovarajućih dokumenatara, kompanija ima pravo da otpusti zaposlenog.

Video: Putin otišao u divljinu sibira da sam u planini proslavi rođendan

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima