• 10

Ubicu malenog Saše (3) je Porošenko nagradio ordenom za hrabrost: "On je dobar snajperista"

Kako prenose mediji, ubica je identifikovan kao Andrej Lavrega

  • 10

Andrej Levregа, mladić koji je, kako se sumnja, pucao na kola ukrajinskog biznismena i političara Vjačeslava Soboleva i ubio njegovog 3-godišnjeg sina, nagrađen je ordnom za hrabrost trećeg stepena prošle godine.

Dokument koji to potvrđuje objavio je veb sat "Ukrajinske vesti".

Ubica, Vječeslav Sobolev

Ukaz predsednika Ukrajine Foto: Українські новини

Lavrega je služio kao komandir u "Desnom sektoru" (ukrajinskoj nacionalističkoj radikalno desnoj političkoj stranki, poznatoj po kontroverznoj ulozi koju su njeni pripadnici imali uoči i za vreme sukoba sa proruskim separatistima). Njegov nadređeni za njega je rekao da je dobar snajperista i uzoran borac.

- Hrabar odgovoran momak, jedan od najboljih snajperista u ovom ratu. On je talentovan i inteligentan - tim je rečima nadređeni opisao Lavrega.

Dekret kojim je Lavrega odlikovan potpisao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko 13. oktobra 2018. godine. Prezime Lavrega nalazi se na drugoj strani dokumenta.

Ubica, Vječeslav Sobolev

Njegovo ime je treće odozdo Foto: Українські новини

Sa Lavregom je bio i drugi vojnik "Desnog sektora" - on je, sumnja se, navodio ubicu. Privedeni mladići su starosti oko 20 godina, saopštila je policija.

Ranije je ruski medij "Strana" izvestila da je zapovednik "Desnog sektora" potvrdio da je kod njega služio ubica Sobolevljevog sina.

Video: Porošenko traži hitno puštanje ukrajinskih vojnika iz zatočeništva

(Telegraf.rs/Страна)

Komentari

  • Aca

    Da Je pucao u glavi porosenko bi imao naj vecu Nagradu'ali da ubijes dete 3 godina nisi nista na ovom svetu. Psihopat

  • Boban

    Hrvatska braća.

  • Adil

    A de su braća kličko oni su sve pokrenuli i otišli da lade m.da u ameriku dok dole i dalje haos...e glup je narod zapali se ko sibica...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima