Tramp besan zbog Makronovih komentara: Izjava mu je odvratna, pa NATO najviše treba Francuskoj

Tramp smatra da su Makronovi komentari o NATO veoma uvredljivi

  • 5

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

"Nikome NATO nije više potreban nego Francuskoj", rekao je Tramp, dodajući da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna", prenosi AP.

Makron je u nedavnom intervjuu za "Ekonomist" rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti" i apelovao na Evropu da kreira svoju sopstvenu bezbednosnu strukturu.

Tramp bi trebalo da se kasnije danas sastane s Makronom, na marginama NATO samita.

Američki predsednik je danas upozorio i da će stvari postati veoma teške sa EU, ukoliko ne poboljša svoj odnos prema trgovini i NATO, dodaje Rojters.

"Evropska unija se, po pitanju trgovine, odnosi veoma, veoma nepošteno prema SAD", rekao je Tramp na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Londonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    3. decembar 2019 | 12:22

    Treba ta alijansa samo vama da ratuje po svetu.Evropi od evropljana i rusa ne preti nikakva opasnost.

  • PRC

    3. decembar 2019 | 12:32

    Nato kaput

  • putin

    3. decembar 2019 | 20:59

    nato treba pod hitno rasformirati i sve rukovodioce nato ubice na sud kolikosu neduzna sveta i dece pobili i pokrali koliko zemalja kome takva organizacija treba to mogu samo placenici njihovi podrzat i budale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA