≫ 

Još jedna tragedija migranata: Potonuo brod sa 150 ljudi, spaslo se 83

Povređeni su prebačeni u gradsku bolnicu

  • 0

Potvrđena je smrt najmanje 58 ljudi, nakon što je brod koji je prevozio migrante iz Gambije potonuo dok se približavao obali Mauritanije, izvestila je u četvrtak UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Brod je prevozio oko 150 migranata, a 83 osobe uspele su da otplivaju do obale, gde su počele da primaju pomoć lokalnih vlasti, IOM-a i UNHCR-a, navodi se u objavi.

Preživeli su osoblju IOM-a rekli da je na brodu bilo najmanje 150 ljudi, uključujući žene i decu, a da je put iz Gambije započeo prošle srede, 27. novembra.

U trenutku približavanja Mauritaniji, državi u severozapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, brodu je počelo da ponestaje goriva, ispričali su preživeli, koji se trenutno nalaze u Nouadhibouu, drugo najvećem mauritanskom gradu.

Rukovodilac misije IOM-a u Mauritaniji Laura Lungarotti izvestila je da lokalne vlasti vrlo učinkovito koordiniraju akciju pomoći s agencijama koje su trenutno prisutne u Nouadhibouu.

Povređeni su prebačeni u gradsku bolnicu, a vlasti u Mauritaniji stupile su i u kontakt s gambijskim konzularnim službama kako bi se migrantima osigurala potrebna podrška, izvestio je IOM.

Video: Migranti preskaču ogradu između Srbije i Mađarske

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA