Bodljikava žica i mešovite patrole: Grčka kreće u jaku borbu protiv migranata

Raspoređivanje novih 400 pripadnika grčke vojske i policije na granici sa Turskom je već počelo

  • 11

Grčka vlada je počela da postavlja bodljikavu žicu i da uvodi mešovite patrole vojske i policije na grčko-turskoj granici, u blizini Evrosa, što je samo deo mera za suočavanje s novim talasom izbeglica i migranata koji ilegalno pokušavaju da uđu u zemlju, prenosi grčki list Katimerini.

Raspoređivanje novih 400 pripadnika grčke vojske i policije na granici sa Turskom je već počelo, rekao je ministar za civilnu zaštitu Grčke Mikalis Hrisohoidis.

Kako navodi list, pojačane mere će biti uvedene i na autoputu od Evrosa do Soluna zbog pronalaženja i hapšenja onih koji budu uspeli da ilegalno pređu grčko-tursku granicu.

U okviru plana grčke vlade za suočavanje sa problemom izbeglica i miganata, zamenik ministra za nacionalnu odbranu Grčke Alkiviadis Stefanis posetio je Evros gde se susreo sa komandirima lokalne policije, a takođe posetio je i kopnenu graničnu liniju između Turske i Grčke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    16. decembar 2019 | 18:08

    Slozila bih se sa @neko da su bezobrazni,jer su mog brata u septembru napali (njih trojica),hteli su da mu otmu torbicu.Jedan od njih trojice ga je bacio na zemlju i sutnuo iz sve snage u vilicu!Pobegli su,mislili su da su ga ubili,jer mu je krenula krv iz usta...Svestan je pozvao hitnu pomoc i na stomayoloskom fakultetu su ga operisali za njegov 30-i rodjendan!Nosio je sine 2,5 meseca,jeo na slamcicu,imao nocne more...zasto???Zbog migranata,koji su pusteni u nasu zemlju,da bi se na sudjenju smejao mom bratu u facu i dobio 6 meseci i deportaciju!Sve ih treba isterati,zasto nasa zemlja uvek treba biti crveni krst!

  • Neko

    16. decembar 2019 | 16:41

    Zivim u nemackoj...sve znam kako i sta je sa tim izbeglicama,verujte mi oni nisu mirni i jadni kao sto jih neki brane! To su zlo ljudi njih nista ne zanima samo grabe ne postuju nista ako jim je ovako zao mi jedino dece njihove koje izkoristavaju roditelji!!!!

  • nasilno osvajanje Evrope

    28. februar 2020 | 14:41

    Čekali smo u redovima za vize,tretirani kao najgori sloj ljudi,a ovi bez dokumenata idu gde im se ćefne,bodu,kradu,siluju,otimaju i na kraju završe u nekom terorističkom napadu!Daleko im lepa kuća i što dalje od Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA