≫ 

Tramp besan što demokrate ne šalju papire o opozivu: "Hoću da mi Senat odmah sudi"

Prvi čovek SAD zahteva hitno suđenje

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp zahteva što hitnije suđenje u Senatu nakon što je u Predstavničkom domu izglasan opoziv. Međutim, demokrate su odlučile da još malo "drže papire".

U sredu kasno uveče skoro svi članovi Demokratske partije u Predstavničkom domu, u kojem imaju većinu, glasali su za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa, kog terete za zloupotrebu ovlašćenja i opstrukciju rada Kogresa.

Međutim, demokrate ne žele da odmah pošalju dokumentaciju o impičmentu Senatu, što bi moglo da odloži početak suđenja, što je Trampa naljutilo.

- Nakon što mi demokrate u domu nisu dale pravičan proces, advokate, svedoke, ništa, sad hoće još da naređuju Senatu kako da održi suđenje. Oni zapravo nemaju nikakav dokaz, nikad se neće ni pojaviti. Žele da se povuku, a ja hoću suđenje, odmah - napisao je Tramp na tviteru.

On je rekao i da demokrate u Domu8 nisu uspele da dobiju nijedan jedini glas republikanaca za svoju "impičment prevaru".

Tramp je rekao i da demokrate ne žele da proslede dokumentaciju o impičmentu Senatu kako "korumpirani političar Adam Šif ne bi morao da svedoči pod zakletvom, kao ni uzbunjivač, ni Bajdenovi".

Video: Tramp: Demokrate marširaju ka političkom samoubistvu

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA