≫ 

Ćerka princeze Jelisavete šokira novim detaljima: "Mama je htela da ubije trećeg muža"

Ćerka princeze Jelisavete ispričala je jednu anegdotu koja se tiče njene majke i njenog trećeg supruga, ali i otkrila kako je veze imala britanska kraljevska porodica sa pedofilom Džefrijem Epstajnom

  • 9
Kristina Oksenberg, Jelisaveta Karađorđević Foto: Marko Todorović, Tanjug/AP/Laurent Gillieron

Kristina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević i sestra holivudske glumice Katarine Oksenberg, uzburkala je javnost šokantnim detaljima o navodnoj aferi njene majke i ubijenog predsednika SAD Džona F. Kenedija. U svojim člancima koji izlaze dvaput nedeljno otkrila je još pikantnih detalja, među kojima su i oni koji se tiču britanske kraljevske porodice.

Kako je Oksenberg rekla, cela interakcija sa njenom majkom Jelisavetom u poslednjih četvrt veka bio je jedan ručak, pre tri godine.

- Govorila je o vremenu i jednom lajku na jednom od mojih postova na Fejsbuku u novembru - rekla je ona i dodala kako izgleda da ju je majka "odblokirala".

Kristina Oksenberg Kristina tvrdi da nema skoro nikakvu interakciju sa majkom Foto: Marko Todorović

Sudeći prema sadržaju na mreži Patreon, uskoro se neće dogoditi potpuno pomirenje.

Nedavno je Oksenberg napisala da je princeza jednom pitala vidovnjaka o letu aviona kojim je planirao da leti njen treći muž.

- Da li imate moć da oborite avion? - navodno je pitala princeza Jelisaveta.

Princeza Jelisaveta nije odgovorila na mejl magazina "Town and country" (T&C ) u vezi sa ovom anegdotom, iako je Kristina Oksenberg rekla da je upravo to objava koju je njena majka lajkovala na Fejsbuku.

Aerodrom Nikola Tesla, Jelisaveta Karađorđević Kristina je ispričala jednu anegdotu koja se tiče njene majke Jelisavete i trećeg supruga Foto: Telegraf.rs

Magazin je upitao Kristinu zar se ne plaši da će pišući takve navode biti tužena?

- Ja to priželjkujem i radujem se tome. Pobediću zato što ne mogu biti kriva što sam rekla istinu - dodala je ona.

Kristina nije samo otuđena od majke, već i svoje sestre Katarine. Njihovi roditelji su se rastali dok su još bile male, brak je trajao samo šest godina. To je bio prvi od tri braka njene majke i jedan od pet njenog oca Hauarda Oksenberga.

Britanska kraljevska porodica i Džefri Epstajn

Nakon što brak Hauarda i Jelisavete raspao, sestre Oksenberg preselile su se u Englesku, što im je dalo priliku da se druže sa svojom Vindzor rodbinom.

- Upoznala sam kraljicu Elizabetu II na čaju u Bakingemskoj palati. Njen suprug princ Filip je Grk, kao i moja baka, princeza Olga, tako da su oni bili vrlo blisko povezani - rekla je Oksenberg.

Kako je rekla, dok je odrastala shvatila je da svi koje je upoznala imaju neku titulu, a o filmskim zvezdama se govorilo tako omalovažavajuće.

Tokom 1990-ih u Njujorku ušla je u krug Džefrija Epstajna i bila je na njegovim zabavama koje je organizovao u kući na Aper Ist Sajdu, u plišanom, profesionalno uređenom izložbenom salonu u nijansama bež boje.

princ Endrju, Džefrij Epstajn Epstajn je u princu Endrjuu video odličnu metu sa visokim statusom Foto: Tanjug/AP

U to vreme kuća je bila u vlasništu Epstajnovog druga milijardera Lesa Veksnera, koji je, kako se ona seća, bio nespretan, okrutan, nervozan i bez ikakvih društvenih manira.

Tu je bila i Gislejn Maksvel, nekadašnja devojka Džefrija Epstajna i madam koja je navodno podvodila maloletnice.

- Kada bi me videla, rekla bi mi: "jadna moja prijateljice". A onda bi se smejala, to joj je pružalo zadovoljstvo - napisala je Oksenberg.

Nije prošlo puno, kada je došlo do sukoba ljudi iz tih krugova i njenih kraljevskih rođaka.

Oksenberg spekuliše da su Epstajn i Gislejn, poznata po tome da privlači bogate i uspešne ljude u njihov krug, videli princa Endrjua kao potencijalnu metu sa visokim statusom.

Virginia Roberts Princ Endrju sa jednom od žrtava koja tvrdi da ju je silovao, dok je u pozadini Gislejn Maksvel Foto: Profimedia

- Oni su bili prevaranti, a on voće na dohvat ruke. On je moj rođak i ja ga puno volim, i razumem da to što je neko glup, ne čini ga lošom osobom - rekla je ona.

Oksenberg je takođe rekla da ju je Gislejn pitala da napiše roman umesto nje. Inspiracija je bio njen roman iz 1997. godine "Royal blue", o disfunkcionalnom klanu manjih evropskih kraljeva.

Prikazivanje određenih likova (majka glavnog junaka opisana je kao "egocentrična osoba koja kopa zlato", a njen otac kao "besramni društveni penjač") dovelo je do zahlađenja odnosa u porodici koji su i danas takvi.

Video: Porodica Karađorđević podelila paketiće deci u kraljevskom dvoru

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lax

    20. decembar 2019 | 14:01

    U americi svi znaju da kćerka princeze Jelisavete nije baš čista....

  • MightyS

    20. decembar 2019 | 13:49

    Fina neka ženica. Kako lepo govori o majci i ostalima. Od takvih osoba što dalje. Puj puj puj....

  • DVADESETDVOJKA

    20. decembar 2019 | 13:36

    Kakva ba princeza ,o cemu pricate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA