• 5

Oglasio se ministar odbrane SAD: Ne povlačimo se iz Iraka, samo se prestrojavamo

Esper je istakao da se SAD ne povlače iz Iraka i da ne zna ništa o pismu u kojem je iračkim zvaničnicima najavljen odlazak američkih trupa iz te zemlje

  • 5

Sjedinjene Američke Države nisu donele nikakvu odluku o povlačenju trupa iz Iraka, izjavio je večeras američki ministar odbrane Mark Esper, a nakon što je nešto ranije komandant Generalštaba general Mark Mili objasnio da je pismo o povlačenju, koje je procurelo u javnost, loše prevedeni nacrt dokumenta, čiji je cilj bio samo da podvuče pojedinačno kretanje snaga, javljaju agencije.

Esper je istakao da se SAD ne povlače iz Iraka i da ne zna ništa o pismu u kojem je iračkim zvaničnicima najavljen odlazak američkih trupa iz te zemlje.

On je, međutim, rekao da će biti određenog prestrojavanja američkih snaga, ali i da SAD ostaju posvećene misiji da poraze Islamsku državu u Iraku i celom regionu.

Agencija Rojters javila je prethodno da je američka vojska obavestila pismom iračke vlasti da će se u narednih nekoliko dana i nedelja povući iz te zemlje i da će prerasporediti svoje snage.

Agencija je navela da nije jasno da li će sve trupe, a u Iraku je oko 50.000 vojnika, napustiti tu zemlju.

- Poštovani, poštujući suverenitet Republike Irak i na zahtev iračkog parlamenta i premijera, koalicione snage će prerasporediti snage u narrednim danima i nedeljama, kao bi se pripremile za dalji pokret - preneo je Rojters navode se u pisma u koje je imao uvid, a koje je potpisao brigadir američkih pomorskih snaga general Vilijam H. Sili III, komandant koalicionih snaga u Iraku.

Autentičnost pisma, koje je upućeno iračkom ministarstvu odbrane, potvrdili su i irački vojni izvori, dodao je Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Soko

    Espere ako bog da odneće te vi kaubojski teroristi gaće na štapu iz svih baza na štapu.77 dana činili ste zlo po Srbiji a samo dva sata Srbima treba da vas otera iz Bonstila.Naravno ako uspete da preživite.

  • Др

    А јел сте дали мигавац!??

  • PRC

    Preštrojiće ih i vratiće vam ih zapakovane.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima