≫ 

U padu aviona ugašeno 176 života: Poginule cele porodice, stradala i deca, među žrtvama i beba

Među žrtvama je čak 15 dece

  • 1
Ukrajinski avion pad Iran srušio se Foto: Tanjug/AP

Cele porodice su među 176 žrtava koje su nastradale u padu ukrajinskog aviona Boing 737 juče ujutru u Iranu. Među poginulima je čak 15 dece, među kojima je i jedna beba, ali i studenti i tek venčani parovi.

Kanađani Pedram Mousavi (47) i njegova žena Mojan Denešmand (43), koji su radili na Univerzitetu Alberta, poginuli su u padu aviona, zajedno sa svojim ćerkama Dariom (14) i Darinom (10).

Među žrtvama je i cela porodica iz Švedske. Rahel (37) i Mikael (40) Lindberg poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7).

15 dece, uključujući i bebu rođenu 2018. godine, je među 176 poginulih u strašnoj nesreći u Iranu.

Tek venčani mladenci iz Kanade, Araš Pourzarabi (26) i Pouneh Gourji (25) vraćali su se iz Teherana kući, kada ih je zadesila strašna sudbina. U padu aviona poginulo je čak 63 Kanađana.

Bili su studenti informatike na Alberti, a u Iranu su bili kako bi se venčali, piše Dejli mejl.

Mnogi od žrtvama bili su Kanađani-Iranci koji su se vraćali kućama nakon zimskog odmora.

Univerzitet Gvelf u Kanadi saopštio je da je dvoje studenata doktorskih studija, Ganimat Azhdari i Milad Gasemi, kao i Ganimatova devojka Hamed Alibeiki, poginulo u padu aviona.

Zapadni i Univerzitet Vaterlo takođe su istakli da su među poginulima njihovi studenti, ukupno šestoro.

Među poginulima je i tek venčani par iz Londona. Naime, Said Tahmasebi bio je u Teheranu sa svojom suprugom Nilofar Ebrahim kako bi se drugi put venčali pred prijateljima i porodicom.

Pad Aviona, zrtve Foto: Facebook

Kako pišu mediji, oni su ostali duže u Teheranu kako bi uzeli fotografije sa venčanja. Tahmasebijeva porodica je 10-ak minuta pre poletanja sa prijateljima razgovarala o opasnosti putovanja u taj region, kao da su znali da će to biti poslednje putovanje njihovog sina.

Da podsetimo, ukrajinski avion pao je nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma u Iranu. Leteo je za Kijev. Do tragedije je došlo nekoliko sati nakon što je Iran bombradovao američke baze u Iraku, zbog čega se sumnja da je projektil oborio avion.

Međutim, preliminarna istraga pokazala je da se avion zapalio neposredno pre padaKako se navodi, avion se zapalio i pre nego što je pao, a sam pad je uzrokovao veliku eksploziju kada je avion dodirnuo zemlju jer je bio pun benzina.

Ukrajinski avion pad Iran srušio se Foto: Tanjug/AP

Ukupno je poginulo 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, 4 Avganistanca, 3 Nemca i 3 Britanca.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski proglasio je dan žalosti u četvrtak zbog tragične nesreće, a najavio je i kako će danas razgovarati s predsednikom Irana Hasanom Rohanijem kako bi pojačali saradnju između zemalja i utvrdili tačne uzroke pada aviona. Zbog toga su poslali i 45 stručnjaka u Teheran kako bi pomogli u istrazi avionske nesreće.

Video: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA