• 30

Njujork Tajms objavio snimak na kojem je ukrajinski avion pogodila raketa! Iran: Psihološki rat

Avion, koji je već prestao da šalje signal,nakon što je pogođen, leteo je prema aerodromu upaljen pre nego što je eksplodirao, i brzo se srušio

  • 30

Njujork tajms objavio je snimak na kojem se vidi trenutak kada je ukrajinski avion Boing 737 pogođen minut nakon što je poleteo iz Teherana.  Iran, sa druge strane, negira da je ukrajinski avion pogodila raketa i navode da takve tvrdnje predstavljaju oblik psihološkog rata.

Na snimku koji je objavio Njujork tajms, naime, vidi se da je iranska raketa pogodila avion u blizini aerodroma u Teheranu, na području na kojem se u sredu srušila ukrajinska letelica a kada je poginulo 176 ljudi.

Dok istražitelji rade na utvrđivanju uzroka nesreće, ovaj video zapis je otkrio nove tragove o padu Boinga.

On je, da podsetimo, pao samo nekoliko sati nakon što su počeli sukoba Irana i SAD.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

Američki zvaničnici u četvrtak su rekli da veruju da je iranska raketa slučajno srušila avion.

Nakon što je raketa pogodila avion, on je kako se vidi u  snimku, nastavio da leti nekoliko minuta a zatim se okrenuo ka aerodromu.

Pad aviona, Tehran

Foto: Tanjug/AP

Avion, koji je već prestao da šalje signal, leteo je prema aerodromu upaljen pre nego što je eksplodirao i brzo se srušio.

IRAN: Nemoguće je da je naša raketa pogodila aviona

Sa druge strane, portparol iranske vlade Ali Rabijeji tvrdi da svi izveštaji koji govore da je njihova raketa pogodila avion predstavljaju psihološki rat protiv Irana...

- Sve zemlje čiji državljani su bili u avionu mogu da pošalju svoje predstavnike i mi pozivamo i "Boing" da pošalje svoje ljude kako bi se uključili u proces ispitivanja crne kutije - kazao je Rabijeji, preneo je sinoć Rojters.

I šef iranske Organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedžadeh danas je demantovao, kako je rekao, "nelogične glasine", da je ukrajinski putnički avion koji se srušio u blizini Teherana pogođen raketom, javila je poluzvanična iranska agencija ISNA.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

- Sa naučnog gledišta, nemoguće je da je raketa pogodila ukrajinski avion, pa su zato takve glasine nelogične - citirala je agencija reči Ali Abedžadeha, prenosi Rojters.

Kako je to izgledalo možete pogledati OVDE

Vizuelni i zvučni tragovi na snimku takođe se podudaraju sa informacijama o putu leta i satelitskim snimcima područja u blizini gde se avion srušio.

VIDEO: I na ovom snimku možete videti kako je raketa pogodila Boingovu letelicu 

VIDEO: Ovo je snimak pada koji smo već videli

(Telegraf.rs / Njujork tajms)

Komentari

  • Red briggade

    Ovi komentari sa puno minusa su napisani da bi se pratilo i otkrilo koja lica imaju loš stav o US i odmah ih upisuju u njihovu matičnu knjigu.

  • Mile srbin

    Muka mi je vise i od amerikanaca i od njujork tajmsa. Pa da li neko stvarno vise veruje šta kažu amerikanci(fašisti).

  • Munze

    Ako je Njojork Tajms onda je sigurno tako

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima