≫ 

Njujork Tajms objavio snimak na kojem je ukrajinski avion pogodila raketa! Iran: Psihološki rat

Avion, koji je već prestao da šalje signal,nakon što je pogođen, leteo je prema aerodromu upaljen pre nego što je eksplodirao, i brzo se srušio

  • 30
Pad aviona, raketa Foto: Twitter/bellingcat

Njujork tajms objavio je snimak na kojem se vidi trenutak kada je ukrajinski avion Boing 737 pogođen minut nakon što je poleteo iz Teherana.  Iran, sa druge strane, negira da je ukrajinski avion pogodila raketa i navode da takve tvrdnje predstavljaju oblik psihološkog rata.

Na snimku koji je objavio Njujork tajms, naime, vidi se da je iranska raketa pogodila avion u blizini aerodroma u Teheranu, na području na kojem se u sredu srušila ukrajinska letelica a kada je poginulo 176 ljudi.

Dok istražitelji rade na utvrđivanju uzroka nesreće, ovaj video zapis je otkrio nove tragove o padu Boinga.

On je, da podsetimo, pao samo nekoliko sati nakon što su počeli sukoba Irana i SAD.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

Američki zvaničnici u četvrtak su rekli da veruju da je iranska raketa slučajno srušila avion.

Nakon što je raketa pogodila avion, on je kako se vidi u  snimku, nastavio da leti nekoliko minuta a zatim se okrenuo ka aerodromu.

Pad aviona, Tehran Foto: Tanjug/AP

Avion, koji je već prestao da šalje signal, leteo je prema aerodromu upaljen pre nego što je eksplodirao i brzo se srušio.

IRAN: Nemoguće je da je naša raketa pogodila aviona

Sa druge strane, portparol iranske vlade Ali Rabijeji tvrdi da svi izveštaji koji govore da je njihova raketa pogodila avion predstavljaju psihološki rat protiv Irana...

- Sve zemlje čiji državljani su bili u avionu mogu da pošalju svoje predstavnike i mi pozivamo i "Boing" da pošalje svoje ljude kako bi se uključili u proces ispitivanja crne kutije - kazao je Rabijeji, preneo je sinoć Rojters.

I šef iranske Organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedžadeh danas je demantovao, kako je rekao, "nelogične glasine", da je ukrajinski putnički avion koji se srušio u blizini Teherana pogođen raketom, javila je poluzvanična iranska agencija ISNA.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion Foto: Tanjug/AP

- Sa naučnog gledišta, nemoguće je da je raketa pogodila ukrajinski avion, pa su zato takve glasine nelogične - citirala je agencija reči Ali Abedžadeha, prenosi Rojters.

Kako je to izgledalo možete pogledati OVDE

Vizuelni i zvučni tragovi na snimku takođe se podudaraju sa informacijama o putu leta i satelitskim snimcima područja u blizini gde se avion srušio.

VIDEO: I na ovom snimku možete videti kako je raketa pogodila Boingovu letelicu 

VIDEO: Ovo je snimak pada koji smo već videli

(Telegraf.rs / Njujork tajms)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darkobg

    10. januar 2020 | 10:01

    Ajde bre ljudi kako ste ograničeni. Sve je bre namesteno. Iranskog komandanta su ubili Ameri jer je nekom u vrhu Irana smetao pa bolje da ga ubiju Ameri nego neko u Iranu pod nerazjasnjenim okolnostima. Za narod u Iranu osvetili su se navodno ubivsi 80 Americkih vojnika a istina je da je baza bila prazna. Pa sta mislite da je stvarno da je ubijeno 80 Amera da bi Amerika presla preko toga... Poravnali bi Iran i okolinu da se to desilo.

  • PRINCIPijalan

    10. januar 2020 | 07:43

    Covek sasvim slucajno snimao nebo nocu, i to bas u pravcu gde avion uzlece. Jaooo ameriiii....Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

  • AAA

    10. januar 2020 | 07:43

    Da nije tuzno bilo bi smesno.... jedini monstrumi koji su u stanju tako nesto namerno da urade su upravo ti bolesni zlotvori zvani SAD !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA