CNN: Iste noći kada je ubijen Kasim Sulejmani, meta SAD je bio još jedan iranski zvaničnik

Iranska meta je bio Abdul Reza Šahlai, finansijer i ključni komandant Iranske revolucionarne garde

  • 0
Kasim Sulejmani Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP

Iste noći kada su Sjedinjene Američke Države sprovele akciju u kojoj je ubijen iranski komandant Kasim Suljemani, na meti Amerike je bio još jedan viši zvaničnik iranske vojske u Jemenu, naveo je jedan američki zvaničnik upućen u tu, neuspešnu, akciju. Drugi izvor koji je bio upoznat sa akcijom ju je potvrdio.

Izvori nisu hteli da daju druge detalje vezane za ovu misiju ni kako su SAD mislile da je sprovedu u delo. Američki zvaničnik je naveo da, prema njegovim saznanjima, ne postoji šira operacija da se, u ovom trenutku, obezglavi Iranska revolucionarna garda, IRGC-Quds.

Prvi koji je izvestio o toj operaciji bio je Vašington post. Kako navode, iranska meta je bio Abdul Reza Šahlai, finansijer i ključni komandant tih specijalnih jedinica.

U decembru, specijalni predstavnik Stejt departmenta za Iran, Brajan Huk najavio je da njegova administracija nudi do 15 miliona dolara nagrade za informaciju o finansijskim aktivnostima i mreži saradnika Abdula Reze Šahlaija.

(Telegraf.rs / CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA