Sudbina Megzita biće poznata do čajanke: Svi strahuju od jednog Meganinog poteza

Ima onih koji veruju da će kraljica princu Hariju dati ponudu koju on neće smeti da odbije

  • 1
Megan Markl princ Hari Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta (93) pozvala je svog unuka princa Harija danas u 14 sati na "krizni sastanak", kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat princ Vilijam prisustvovaće sastanku, koji će se održati na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske. Megan, bivša americka TV glumica, pridružiće se telefonom iz Kanade, gde je sa sinom Arčijem.

Sastanak će, kako se ocenjuje, biti prvi put da se stariji članovi kraljevske porodice lično sastanu da razgovaraju novonastalim okolnostima i pokušaju da smisle novi aranžman za par, a tu će biti još pomoćnici i privatni sekretari članova kraljevske porodice.

Satnica početka sastanka nije objavljena, ali se veruje da će se kraljevska porodica sastati odmah nakon ručka, oko 14 časova, te da će se sve "raščivijati" do 17 sati, kada kraljica po običaju pije čaj.

Filip urlao kad je saznao za Megzit

Princ Filip, koji je imao značajnu ulogu u savetovanju kraljice uoči današnjeg sastanka, napustio je jutros smrknutog lica zamak Sandringam.

Filip je verovatno kraljici preneo mišljenje o odluci Megan i Harija da napuste svoje dužnosti viših članova kraljevske porodice pre nego što je danas napustio palatu i navodno je bio vrlo ljut kad je saznao prošle srede, te je vikao na svoje pomoćnike: "Sta kog đavola oni izigravaju?"

princ filip, velika britanija, kraljevska porodica, saobraćajna nesreća Princ Filip poludeo kada je čuo za odluku svog unuka Foto: Tanjug/AP

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno su bili pod velikim pritiskom zbog maltretiranja princa Vilijama, a Megan je odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok će njen suprug "slomljenog srca" danas pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom.

Čega se Elizabeta plaši

Kraljica, kako prenose mediji, navodno najviše strahuje od toga da će njen "odmetnuti unuk" i njegova supruga načiniti nemerljivu štetu kraljevskoj porodici tako što će, nakon što se povuku, dati medijima intervju u kom bi mogli da "sahrane porodicu". Mediji podsećaju na intervju koji je svojevremeno dala princeza Dajana i strahuju da bi Hari i Megan mogli da učine isto.

- Imam neke ideje šta bi oni mogli da kažu u tom intervjuu. Ne bi bilo kočnica... Mislim da to ne bi bilo dobro - rekao je izvor blizak vojvodi i vojvotkinji od Saseksa.

Kraljica Elizabeta, govor, Parlament, Britain Politics Queen’s Speech Kraljica na mukama Foto: Tanjug/AP

Kako je Megan Markl veoma bliska sa Oprom Vinfri i ima dosta prijatelja u brojnim američkim medijima, strahuje se da bi ona i Hari u nekom ekskluzivnom intervjuu mogli da otkriju sa kakvim su se sve "izazovima" suočavali u prethodnom periodu. Mediji podsećaju na intervju koji je pre 25 godina dala princeza Dajana, u kom je otkrila koliko je očajna u kraljevskoj porodici.

Dajana je tad priznala da boluje od bulimije i da je pokušala da naudi sebi otkako je u braku sa Čarlsom.

Vreme sastanka nije potpuno poznato, ali se navodi da će najverovatnije početi posle ručka u 14 sati - tako da će porodica imati vremena za odluku do 17 sati kad kraljica pije svoj čaj.

Blagi ili potpuni Megzit

Ono što sve najviše interesuje jeste kako će se definitivno završiti ova saga. Postoje dve opcije, da Megan i Hari izvedu blagi Megzit i da ostanu pri obavljanju kraljevskih dužnosti uz to da jedno vreme provode u SAD oslobođeni svih obaveza, ili potpuni Megzit, koji bi značio da će u potpunosti biti finansijski nezavisni i da će sve svoje vreme provoditi "preko bare".

Ipak, ima onih koji veruju da Elizabeta Druga ima keca u rukavu. Kraljevski fotograf Artur Edvards smatra da će kraljica princu Hariju izneti "ponudu koju ne može da odbije, pa će vojvoda ostati u Velikoj Britaniji".

Megan Markl, Princ Hari, Opra Vinfri Vojvoda i vojvotkinja u odličnim odnosima sa Oprom Vinfri Foto: Tanjug/AP, Guliver/Bryan Bedder/Getty Images for THR

Isto tako, malo je verovatno da će kraljica paru ukinuti titule kao princezi Dajani, jer je Hari rođen sa njom, a Megan je primila titulu vojvotkinje od Saseksa putem braka.

Podsetimo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, u sredu su iznenadili ostatak kraljevske porodice, objavivši da žele "novi radni model" koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Hari i Megan, koji su napisali duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici "nepokolebljiva", žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Kako se navodi, mogli bi se dobrovoljno odreći svoje titule "kraljevsko visočanstvo" i zadržati kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje.

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa - Čarlsa.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    13. januar 2020 | 16:45

    Мегзит,па Мегзит...досадно и нетачно,ово је реално ХАРЗИТ.Хари хоће да избрише,одувек је то хтео,сетите се да никада није полагао ни на трен пажњу краљевским стандардима...Он је тај који ставља тачку,одавно је већ то учинио,па чак и женидбом...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA