Na meti ruskih hakera firma Bajdenovog sina: Ista grupa 2016. hakovala Demokratski nacionalni odbor

Ista hakerska grupa, poznata pod imenom "Fensi bir" hakovala je Demokratski nacionalni odbor 2016., u sklopu onog što su američki istražitelji označili kao operaciju u svrhu remećenja američkih izbora

  • 0
Hanter Džo Bajden Hunter Joe Biden Foto: Tanjug/AP, Guliver/Astrid Stawiarz/Getty Images for Town & Country

Ruski vojni hakeri pokušali su da ukradu elektronsku poštu ukrajinske energetske kompanije u čijoj je upravi bio Hanter Bajden, sin demokratskog kandidata Džoa Bajdena, saopštila je američka kompanija za sajber bezbednost.

Kompanija "Burisma Holdings Ltd" bila je u centru pokušaja američkog predsednika Donalda Trampa u julu prošle godine da izvrši pritisak na ukrajinske vlasti da sprovedu istragu o Bajdenu zbog navodne korupcije, prenosi Rojters.

Kompanija za sajber bezbednost "Area 1" identifikovala je hakerski napad i povezala ga sa ruskim glavnim vojno-obaveštajnim direktoratom Rusije.

Džo Bajden sa sinom Hanterom Foto: AP/Tanjug

Ne zna se tačno šta su hakeri želeli da ukradu.

Kako se navodi, ista hakerska grupa, poznata pod imenom "Fensi bir" hakovala je Demokratski nacionalni odbor 2016., u sklopu onog što su američki istražitelji označili kao operaciju u svrhu remećenja američkih izbora.

- Možete videti da taj napad stvarno počinje paralelno sa onim što smo videli 2016 - rekao je izvršni direktor "Area 1" Oren Falkovic.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA