• 2

Hari i Megan bi u Kanadu, a ko će im tamo plaćati obezbeđenje nije siguran ni Trudo

Kanadski premijer rekao da su razgovori još u toku kada je reč o kraljevskoj porodici, pošto i oni sami moraju da vide kakvo će angažovanje imati

  • 2

Željena destinacija princa Harija i Megan Markl za život je Kanada, a osim u Bakingemskoj palati u Londonu, pregovori o njihovoj budućnosti traju upravo i u Kanadi, gde se Megan trenutno nalazi sa sinom Arčijem.

Tamošnji premijer Džastin Trudo je rekao da se razgovara o tome ko će plaćati obezbeđenje para sa kraljevskog dvora.

Kraljica Elizabeta II održala je u ponedeljak sastanak na kom se saglasila da će postojati "period tranzicije" nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izdali saopštenje da žele da se povuku sa kraljevskih dužnosti, te da će se pregovarati kako će taj period tranzicije i izgledati.

Kanadski premijer rekao da su razgovori još u toku kada je reč o kraljevskoj porodici, pošto i oni sami moraju da vide kakvo će angažovanje imati.

Hari i Megan su izjavili da su veoma vezani za Kanadu i tamo su proveli božićne praznike sa majkom Megan Markl Dorijom Ragland.

Megan Markl, princ Hari

Foto: Tanjug/AP

Trudo je rekao da u Kanadi generalno postoji prihvatanje Saseksovih, ali da će se razgovori nastaviti.

- Nismo u potpunosti sigurni šta će da bude konačna odluka. Mislim da većina Kanađana podržava to što ima članove kraljevske porodice ovde, ali kako to izgleda i kakvi su troškovi u pitanju, tu će biti još puno diskusija - naveo je Trudo.

Nakon jučerašnjeg sastanka izdato je saopštenje u kom se navodi da će konačan plan da bude donesen u narednih nekoliko dana.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Iz Toronta

    To cemo mi da placamo.....

  • MN

    Sta ce im obezbedjenje. Trazili su da budu slobodni gradjani.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima