Oglasio se najveći Putinov protivnik: "Svi koji su mislili da će on otići 2024. su idioti"

Aleksej Navaljni je jedan od najpoznatijih ruskih opozicionara koji je u nekoliko navrata predvodio antivladine proteste, a zbog toga je više puta i hapšen

  • 17

Odluka premijera Rusije Dmitrija Medvedeva da raspusti vladu šokirala je svet, a mnogi se pitaju koja je pozadina ove objave koja je usledila samo nekoliko sati nakon što je predsednik Vladimir Putin predložio ustavne promene po kojima bi veća ovlašćenja bila data vladi i parlamentu zemlje.

Polako stižu reakcije iz celog sveta, a oglasio se i jedan od najvećih Putinovih rivala, Aleksej Navaljni.

- Glavna poruka Putinovog obraćanja: svi oni koji su mislili da će on otići sa vlasti 2024. su takvi idioti (i/ili prevaranti). Ostati lider za ceo život, preuzeti vlasništvo nad čitavom državom i prisvojiti bogatvo sebi i prijateljima je jedini cilj Putina i njegovog režima - napisao je Navaljni.

Navaljni je jedan od najpoznatijih ruskih opozicionara koji je u nekoliko navrata predvodio antivladine proteste, a zbog toga je više puta i hapšen.

Dmitrij Medvedev saopštio je da je raspustio Vladu Rusije nakon obraćanja predsednika te zemlje Vladimira Putina naciji. Saopštenje je mnoge sačekalo nespremne, a mnogi analitičari tvrde da je reč o dobro osmišljenoj taktici.

Naime, Vladimir Putin je pre samo nekoliko sati u govoru naciji predložio ustavne promene koje bi donele povećana ovlašćenja parlamenta i vlade. On je predložio da se Ustavom omogući Državnoj dumi da odobrava kandidaturu premijera države.

Putinovi kritičari govorili su i ranije o tome da predsednik razmišlja o različitim scenarijima kako bi ostao na vlasti i nakon 2024. kada mu ističe i drugi predsednički mandat. Jedna od opcija je da postane premijer sa proširenim ovlašćenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. januar 2020 | 22:20

    Tezak GAD je ovaj Ruski zapadni sluga opozicionar kome je zadatak da rasparca i unisti sve sto je Putin napravio,nece mu uspeti.

  • Srboljub

    15. januar 2020 | 17:15

    Ne postoji ni demokratija ni sloboda. Sve je to samo privid u celom svetu a Amerika i zapad su pod demokratijom svrstali podobnost režimu i kapitalu. Sve možeš kupiti i sve je novac. Demokrata si koliko novca imaš tvoje se važi? Amerika? 2% Amerikanaca kroji sudbinu cele Amerike a to su najbogatiji koji su bogatstvo stekli najčešće prevarama sveta i naroda. A sada bi da kroje sudbinu čovečanstva. Putin im smeta i Đi Ping? Odavno bi ceo svet bio Amerika. Ustvari kolonija Amerike.

  • Lazar

    15. januar 2020 | 19:15

    Putko ne odlazi dok ne oslobodimo svetu zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA