≫ 

Stanislava i Ilju čeka metak u potiljak: Ubili su učiteljicu, pa joj spalili kuću. Mole za milost

Stanislavu Kostsevu (19) i njegovom bratu Ilji (21) jedina nada je predsednik Aleksandar Lukašenko, koji ima pravo da ih pomiluje i tako izbegnu streljanje, navode svetski mediji

  • 18
Stanislav i Ilija Koscev Foto: Profimedia/East2West News

Dvojica braće u Belorusiji biće pogubljena zbog brutalnog ubistva njihove nekadašnje učiteljice, a ta zemlja je poslednja u Evropi koja ima smrtnu kaznu.

Braća su osuđena zbog ubistva 47-godišnje učiteljice Natalije Kostrice, tako što su joj zadali više od 100 uboda nožem, a onda joj zapalili kuću. Kako se navodi, oni su usmrtili učiteljicu pošto je ona prijavila njihovu sestru socijalnoj službi, smatrajući da ne vodi brigu o svoje dvoje maloletne dece.

Stanislavu Kostsevu (19) i njegovom bratu Ilji (21) jedina nada je predsednik Aleksandar Lukašenko, koji ima pravo da ih pomiluje i tako izbegnu streljanje, navode svetski mediji.

Lukašenko: To su dva ološa

Mediji, ipak, tvrde da su male šanse za pomilovanje, pošto ih je lider Belorusije u jednom intervjua nazvao “ološima”.

- Dva ološa, ne postoji drugi naziv za njih jer su i pre bili optuženi za napad, ubila su svoju učiteljicu. Zašto? Zato što je štitila decu njihove sestre. Ubadali su je i rezali celu noć. Preklinjala ih je za život, ali oni su je dokrajčili uprkos tome što ih je molila - rekao je nedavno Lukašenko.

On je od 1994. potpisao smrtne presude za više od 250 osoba, samo je jednu pomilovao.

- Nakon toga se osećaš užasno, osećaš strah. Duboko si uzrujan jer znaš da će osoba biti ubijena zbog tvog potpisa. Ali, to je puno bolji izbor od doživotnog zatvora jer su takvi ljudi zatvoreni u kavezima poput životinja - rekao je svojevremeno Lukašenko.

Inače, braća su uhapšena pošto je kod njih pronađen kompjuter učiteljice. Oni su priznali zločin, kao i da su nož bacili u reku. Na sudu su molili za milost tvrdeći da su bili pijani.

Metak u potiljak

Kako navode svetski mediji, Stanislav i Ilja biće pogubljeni tako što će im biti stavljen povez na oči dok su na kolenima, a onda će im biti pucano u potiljak.

Video: Zatvorenik broj 46984 je jedini Srbin koji je čekao smrtnu kaznu u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja bre

    17. januar 2020 | 10:26

    Ovi sto podrzavaju Smrtnu kaznu porucujem da razmisle malo a ne da tek tako glasaju za "Da"...Smrtna kazna u pogresnoj drzavi ima kontra efekat...Kolko su njih osudjeni nepravedno za ubistva i sta ja znam pa se nakon 5-10 godina dokaze da su nevini i budu pusteni....U vasem razmisljanju oni bi bili Kaznjeni na smrt pa posle 10 godina bi se uvidelo da su bili nevini.Dozivotna robija i svaka druga kazna je u redu ali smrtna kazna bi imala i kontra efekat pogotovo u nekoj Korumpiranoj drzavi.A i samo Bog moze uzeti zivot nekome.Mi ga nismo nikome dali i nemamo pravo na uzimanje istog.Ne lupajte samo "Da" bez da ste imalo razmisljali

  • Tooooo

    17. januar 2020 | 10:33

    Tako bre! Za njih nema milosti.Da nikad nikome više ne naude.

  • Branko

    17. januar 2020 | 10:45

    Tako se jedino mora boriti protiv ubica. U Srbiji je zakon previše blag pa više motiviše potencijalne ubice nego što ih obeshrabruje. Zato nam je crna hronika svaki dan prepuna naslova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA