"Lekar me je seksualno zlostavljao tokom trudnoće": Jeziva ispovest supruge predsedničkog kandidata

Evelin Jang, supruga je kandidata Endrjua Janga

  • 2
Evelin Jang Printskrin: Youtube

Supruga američkog predsedničkog kandidata Endrjua Janga, Evelin, tvrdi da je od strane svog ginekologa bila seksualno uznemiravana tokom trudnoće sa svojim prvim sinom. Ona je to oktrila na televiziji CNN u četvrtak, sa željom da pomogne drugim ženama.

Ona je čak navela i ime lekara - Robert Haden.

- To je počelo neprikladnim pitanjima koja su se ticala koliko sam bila intimna sa svojim suprugom, seksualne aktivnosti, veoma neprikladna pitanja koja nisu imala veze sa mojim zdravljem - pričala je.

Onda su, tvrdi, pregledi postajali sve duži i češći, a zapravo, kako je shvatila, većinom uglavnom nepotrebni.

Sve je eskaliralo kada je bila u sedmom mesecu, uverava.

- Bila sam u ordinaciji, obučena i spremna da krenem. U poslednjem minutu rekao mi je da misli kako će biti potreban carski rez. Privukao me je, skinuo i pregledao, ali bez rukavica. Prvo sam se pitala, "Šta se ovde dešava?" - pričala je.

Podrška koju su ona i njen suprug dobili u kampanji inspirisala ju je da govori o ovom uznemiravanju, iako u početku ni suprugu nije govorila šta se dešava.

- Nisam želela da se oseća krivim jer nije mogao da ide sa mnom na preglede. U to vreme on je mnogo putovao za svoju neprofitnu organizaciju - pričala je.

Tek mesecima kasnije otkrila je pretražujući internet da su ovog lekara optuživale i druge žene, a obaveštena je i da je on napustio službu. Tada je sve ispričala suprugu.

On je, kaže, plakao i osećao se krivim jer jedan njen usputni komentar nije povezao sa problemom, a to je "Zašto dozvoljavaju muškarcima da budu ginekolozi? To nema smisla".

Ona i još 17 žena podigle su zajedničku tužbu protiv lekara za seksualno uznemiravanje. On je priznao krivicu u dva slučaja, a to nije bio njen.

(Telegraf.rs/ABC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    18. januar 2020 | 23:18

    Ma da,a ona jadna naivna tada nije znala da razlikuje pregled od sex uznemiravanja.Pa sto nije onda pricala a ne sad.Sve se sete da progovore o uznemiravanju kad treba da se pokupe neki poeni!

  • Miloš

    19. januar 2020 | 08:28

    Da joj se muž ne oseća krivim????!!! Ona je ćutala dok je ovaj manijak gazi. Kuda ide ovaj svet sa ovakvim ženama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA