Bakingemska palata opet u problemu: Kako da oslovljavaju Megan, a da ne zvuči kao da je razvedena

Palata je prošle nedelje objavila da oni neće biše koristiti titute "kraljevsko visočansto" i da odluka zvanično stupa na snagu na proleće. Ubuduće, biće oslovljavani isključivo sa "Hari, vojvoda od Saseksa" i "Megan, vojvotkinja od Saseksa"

  • 2

Bakingemska palata će morati da poradi na reviziji svojih smernica o tome kako se treba obraćati princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl nakon što su se oni povukli sa kraljevskih dužnosti, pošto se više neće upotrebljavati titula "njihovo kraljevsko visočanstvo".

Naime, problem postoji sa oslovljavanjem Megan, jer kako stvari trenutno stoje, uz titulu koja joj se pripisuje, zvuči kao da je razvedena.

Palata je prošle nedelje objavila da oni neće biše koristiti titute "kraljevsko visočansto" i da odluka zvanično stupa na snagu na proleće. Ubuduće, biće oslovljavani isključivo sa "Hari, vojvoda od Saseksa" i "Megan, vojvotkinja od Saseksa".

Problem je što je takvu konstrukciju usvojila Sara Ferguson, sada Sara vojvotkinja od Jorka, nakon što se razvela od princa Endrua 1996. godine. Takođe, i Harijeva majka bila je Dajana, princeza od Velsa, nakon što se razvela od princa Čarlsa.

Megan Markl, princ Hari i Arči Foto: Tanjug/AP

Ovo je prvi, ali verovatno ne i poslednji, problem u kompikovanom procesu sprovođenja dogovora koji je kraljica Elizabeta II postigla prošle nedelje sa bračnim parom.

Kako tvrde u palati, titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa nisu predmet promene, ali će biti određenih smernica u načinu oblikovanja imena.

Megan je dobila titulu Njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Saseksa kada se udala za Harija u maju 2018. godine.

Harijeva puna titula glasi - Njegovo kraljevsko visočanstvo vojvoda od Saseksa, grof od Dambartona i baron Kilkil.

Video: E, i to da se završi: Princ Hari stigao u Kanadu, počinje novi život sa Megan i Arčijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA