• 3

Boing kružio iznad Madrida 5 sati da potroši gorivo: Eksplodirao točak, delovi završili u motoru

Avion se spustio bez problema

  • 3

Boing 767-300, avion kompanije Er Kanada AC837 na letu za Toronto, u kom je bilo 128 putnika i koji je uzleteo u 14.30 sati sa aerodroma "Barahas" u Madridu, sleteo je u 19.08, u prinudnom manevru pošto mu je, prilikom uzletanja, oštećen jedan od točkova. Na letelici je bilo problema i sa levim motorom. Avion je skoro pet sati kružio iznad Madrida i okoline, trošeći gorivo, da bi kapetan mogao da prizemlji letelicu sa najmanje opasnosti po putnike.

Iako se letelica spustila bez jednog od 10 točkova i uz otkazivanje levog motora, sve se završilo dobro i nije došlo do bilo kakvog incidenta.

Ponedeljak je na madridskom aerodromu bio uzbudljiv. I pre kvara na kanadskom avionu, aerodrom je morao da bude zatvoren na dva sata zbog drona u vazdušnom prostoru aerodroma, koji je primećen oko 13 sati.

Kapetan aviona koji je trebalo da leti za Toronto je putnike uveravao da manevar nije opasan i da je sve pod kontrolom.

- Spustićemo se na aerodrom Barahas, ali su nam rezervoari puni goriva, pa ćemo nastaviti da kružimo u vazduhu, dok ne potrošimo nešto goriva da bismo bili lakši u trenutku sletanja. Sve je pod kontrolom. Ovaj avion u svojoj opremi za spuštanje ima osam točkova pozadi i dva napred, a mi smo ostali samo bez jednog, pa neće biti problema tokom sletanja. Hvala vam na strpljenju - rekao je tada kapetan putnicima.

Prema prvim verzijama incidenta, ubrzo posle poletanja, na avionu se desilo teško oštećenje točka koji je eksplodirao, a komadi gume su završili u motoru, pa pilot nije želeo da rizikuje već obavestio kontrolu leta i tražio prinudno sletanje.

(Telegraf.rs / Izvor: El pais)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taj

    Pilotu nacionalna penzija!

  • DARKO 100%

    Boing cesto ima nekih problema,nesto tu ne stima kako treba

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima