≫ 

Muškarac (39) prva žrtva koronavirusa u Hongkongu: To je drugi smrtni slučaj van Kine

Novi koronavirus je trenutno prisutan u 23 države širom sveta

  • 6
Korona virus, koronavirus, Kina Foto: Tanjug/AP

Hongkong je u utorak zabeležio prvi smrtni slučaj zbog koronavirusa, što je druga žrtva te bolesti van Kine.

Vlasti Hongkonga objavile su da je žrtva koronavirusa muškarac od 39 godina koji je ranije imao hroničnu bolest, a u januaru je bio u Vuhanu.

Stotine zdravstvenih radnika u Hongkongu već drugi dan štrajkuje kako bi primorali vladu da u potpunosti zatvori granicu s centralnom Kinom, dan pošto je predsednica Keri Lam ostavila otvorena tri prelaza. Hongkong je za sada zabeležio 15 slučajeva koronavirusa.

Koronavirus je do sada odneo ukupno 427 života, a broj zaraženih svakodnevno raste i prema poslednjim podacima ih je 20.438. Kineske vlasti objavile su da je broj mrtvih za jedan dan porastao za rekordne 64 osobe. U Kini je za sada umrlo 425 ljudi, većinom u pokrajini Hubei u kojoj se nalazi Vuhan, grad s 11 miliona stanovnika iz kojeg je epidemija krenula.

Ukupan broj zaraženih u Kini porastao je za 3.235 novih slučajeva, pa je sada u Kini 20.438 obolelih, a zaražena je najmanje 151 osoba u 23 države širom sveta.

Video: Razvojni put virusa koji već mesec dana kosi sve pred sobom

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA