≫ 

Bolnica u Vuhanu tri puta menjala vest o doktoru: Posle vesti o smrti, objavili da je živ, pa mrtav

Li Venliang (34) nalazi se u kritičnom stanju

  • 3
Korona virus, koronavirus, Kina Foto: Tanjug/AP

Kineski lekar koji je među prvima upozoravao o koronavirusu u Vuhanu bio je u kritičnom stanju, objavili su danas kineski državni mediji. Isti ti mediji su nekoliko sati ranije, međutim, izvestili da je ovaj lekar umro. Na kraju, ponovo se oglasila bolnica i potvrdila smrt svog zaposlenog.

- U borbi sa epidemijom novog koronavirusa, naš oftalmolog Li Venliang je, nažalost, zaražen. Trenutno je u kritičnom stanju i činimo sve da ga oporavimo - navela je bolnica ranije, pre nego što je potvrdila vest o smrti.

Ovaj lekar je, inače, poslao upozorenje kolegama 30. decembra da sedam obolelih pacijenata sa lokalne morske pijace imaju iste simptome, koji podsećaju na simptome SARS-a.

On je napisao da je ova bolest, prema rezultatima testova koje je video, virus iz velike porodice koronavirusa koji su takođe bili uzročnici SARS-a. Upozorio je svoje kolege i zamolio ih da upozore svoje najbliže. Kada su se njegove poruke pojavile na društvenim mrežama, sa njegovim imenom i prezimenom, njega je posetila policija koja mu je rekla da prestane sa tim.

Li je, inače, bio testiran više puta i rezultati su uvek bili negativni. Međutim, doktor je na kraju i sam objavio: "Danas je stigao rezultat koji je pozitivan".

Na prvu objavu da je doktor preminuo, pojavili su se brojni komentari, a ljudi su izražavali osećanje tuge, ali i besa.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. februar 2020 | 21:15

    Izdrzi doktore Srbija je uz tebe

  • Drasko

    6. februar 2020 | 23:13

    Ocigledno da je njegovo otkrice itekako nekom zasmetalo pa je i sam tako zavrsio. Bog da mu dusu prosti i laka mu zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA