≫ 

Melanija izlazi iz senke: Donald Tramp u pohodu na drugi mandat, bitnu ulogu imaće Prva dama

Prve dame mogu da spuste supruge na zemlju, i "između četiri zida", ali i kod glasača, kaže novinarka Kejt Andersen Brauer

  • 2
Melanija Tramp Foto: Profimedia

Supruga prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, Melanija Tramp, trebalo bi da ima bitnu ulogu tokom kampanje za predsedničke izbore. Kako kaže Trampova sekretarica za medije Kejli Mekeneni imaće znatno značajniju ulogu u Trampovoj trci za drugim predsedničkim mandatom, što će biti značajno drugačije od 2016. godine, kada je Melanija izbegavala javne nastupe. Ona je to tada opravdala potrebom da bude sa sinom Baronom u Njujorku, koji je tada imao 10 godina.

Kako poznavaoci prilika govore, Prva dama bi obično tokom kampanje koristila svoju "poziciju" kako bi se skupljala finansijska sredstva na večerima za podršku kampanji. Melanija je, međutim, toliko puta odbila te pozive 2016. godine, da su Trampovi savetnici prestali da je zovu na te događaje.

Ovoga puta, situacija je mnogo drugačija - Melanija bi trebalo na proleće da učestvuje na najmanje dva okupljanja za skupljanje novca - jedno u martu u području Los Anđelesa i drugo u Mar-a-Lagou, Trampovom privatnom klubu u Vest Palm Biču.

- Prva dama Melanija Tramp je uticajan i tražen glas porodice, i američki narod je podržava i ima njihovo poštovanje i divljenje - istakla je Mekenini.

Vlada mišljenje da bi Melanija mogla da utiče na ponašanje supruga.

- Prve dame mogu da spuste supruge na zemlju, i "između četiri zida", ali i kod glasača. Kao što su to uradile Lora Buš i Mišel Obama - kaže novinar CNN-a Kejt Andersen Brauer.

Video: Masa frenetično skandirala Trampu i Melaniji

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA