Dačić: Nema Srba zaraženih koronavirusom, u nedelju ističe karantnin

Kada je reč o brodu kod Hongkonga, svi putnici su pušteni da mogu da se evakuišu, ali dvojica srpskih državljana su članovi posade i i dalje rade na tom brodu, kazao je Dačić i istakao da na sreću niko od njih nije zaražen

  • 0

Za sada nema nijednog državljanina Srbije koji je zaražen koronovirusom, izjavio je danas srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da Srbija pruža veliku podršku Kini da se izbori sa tim virusom.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za medije u Beogradu sa italijanskim kolegom Luiđijem Di Majom, kazao da je još dvoje državljana Srbije u Vuhanu, koji su ostali po svojoj želji, a da se oni koji su evakuisani francuskim vojnim avionom nalaze u karantinu u Francuskoj.

- Za sada su dobro, nisu zaraženi i u nedelju im ističe karantin, a nakon toga, ako sve bude u redu, slobodno mogu da se kreću - kazao je Dačić.

Kada je reč o brodu kod Hongkonga, svi putnici su pušteni da mogu da se evakuišu, ali dvojica srpskih državljana su članovi posade i i dalje rade na tom brodu, kazao je Dačić i istakao da na sreću niko od njih nije zaražen.

- Imamo naše ljude koji se nalaze u karantinu na brodu kod Jokohame u Japanu, njih 14, plus jedan iz Crne Gore. Oni su i dalje u karantinu i nemoguće je napustiti taj karantin. Tamo ima 3.700 ljudi na brodu i postoje stroga pravila Svetske zdravstvene organizacije koja se poštuju - kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je naveo da je pozvan da poseti Kinu, ali da ostaje da se vidi kako će to da uradi, s obzirom da su svi međunarodni letovi skoro svuda ukinuti.

Video: Hitna pomoć zbrinula zaraženog koronavirusom Kini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA