Sezonski grip u SAD ubio 14.000 ljudi, obolelo 26 miliona

Zdravstveni radnici zabrinuti jer postoji dosta sličnosti izmedu običnog gripa i koronavirusa

  • 5

U SAD je u prvom talasu sezonskog gripa obolelo 26 miliona ljudi, a 14.000 je umrlo, pa se američki zdravstveni radnici spremaju za drugi talas sezonskog gripa u komplikovanoj situaciji, jer postoji dosta sličnosti izmedu običnog gripa i koronavirusa, navodi Glas Amerike na srpskom.

Prvi talas gripa - influence B - imao je svoj vrhunac u decembru prošle godine, pa je nastavio da opada, pokazuju podaci Centara za prevenciju i kontrolu bolesti. Isti podaci pokazuju da je drugi talas gripa počeo krajem januara i da je reč o influenci A, koja je slična svinjskom gripu.

Iako u SAD ima samo 15 potvrđenih slučajeva obolelih od koronavirusa, nadležni su zabrinuti da bi virus mogao da se proširi i da bi u početku mogao da liči na sezonski grip.

Američki zdravstveni radnici su saopštili da će početi da testiraju na koronavirus neke od pacijenata koji imaju simptome gripa. Testiranja će biti obavljena u Los Andelesu, San Francisku, Sijetlu, Cikagu i Njujorku.

I sezonski grip i koronavirus izazivaju respratorne probleme, groznicu i kašalj. Ostali simptomi obicnog gripa su upala grla, bolovi u mišicima, curenje iz nosa i umor.

Naučnici i dalje pokušavaju da otkriju sve simptome koronavirusa poznatog kao KOVID 19. Do sada se pokazalo da su češći kašalj, groznica i gubljenje daha, od upale grla i curenja iz nosa, navodi VOA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Putin R.S

    17. februar 2020 | 01:20

    Pucaju na Kinu, a svoje statistike kriju od javnosti.

  • Tara

    17. februar 2020 | 09:52

    Sva zla tamo pocinju

  • PRC

    17. februar 2020 | 00:30

    I ovi znaju da prebacuju kinezima za koronu virus, bolje je samo da se pokriju ušima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA