Napeto na grčkoj granici: "Povećavamo mere bezbednosti na maksimum, zaštitićemo granice"

Jedan policajac je povređen u operaciji odvraćanja migranata, Naime, izbeglice na njih navodno bacaju kamenice i druge predmete

  • 9
Grčka izbeglice Foto: Tanjug/AP

Grčka je saopštila da se suočava sa ozbiljnom pretnjom više hiljada migranata na njenim granicama pošto je Turska omogućila njihovo kretanje.

- U ovim uslovima sadasnja situacija je aktivna, ozbiljna, teška i asimetrična pretnja nacionalnoj bezbednosti Grčke - rekao je portparol vlade Stelios Pecas novinarima.

Prema njegovim rečima, Turska ohrabruje takvo kretanje migranata, prenosi Rojters.

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis napisao je na Tviteru da je Veće za nacionalnu bezbednost donelo odluku da poveća nivo odvraćanja na granicama do maksimuma.

- Od sada nećemo primati nove zahteve za azil jedan mesec. Pozivamo se na član 78.3 TFEU (Ugovora o funkcionisanju Evropske unije), kako bi se osigurala puna evropska podrška. Granice Grčke su spoljne granice Evrope. Mi ćemo ih zaštiti. Još jednom, ne pokušavajte da uđete u Grčku ilegalno, bićete vraćeni - napisao je Micotakis.

Inače, sukobi na granici su sve intenzivniji.

Jedan policajac je povređen u operaciji odvraćanja migranata, Naime, izbeglice na njih navodno bacaju kamenice i druge predmete.

Kako prenose pojedini grčki mediji, policija je čak ispalila i hice upozorenja.

Video: Migranti na granici s Grčkom: Vlasti ih upozoravaju SMS porukama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran52

    1. mart 2020 | 21:37

    Napred braćo Grci,ne dajte im da idu dalje,sultan Sulejman je odavno umro.

  • DARKO 100%

    1. mart 2020 | 21:41

    Gledao sam snimak iz nekih drugih izvora sta ce par policajaca toj rulji gde ih ima na hiljade,cudim se mogli su ih zgaziti ko mrave,ali najvece zlo je ono zlo koje sve ovo napravio da evropa trpi i ta prouzrokovana kriza sa migramtima

  • slađa

    1. mart 2020 | 21:54

    Podrška Grčkoj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA