Kim Kardašijan ponovo u Beloj kući: Da li će rijaliti zvezda Americi doneti reformu pravosuđa?

Rijaliti zvezda u Beloj kući pozirala sa tri žene, majkama male dece, koje su nedavno puštene iz zatvora

  • 0
Kim Kardašijan Foto: Twitter/@KimKardashian

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan Vest objavila je na Tviteru fotografiju iz Bele kuće na kojoj pozira sa tri žene koje su nedavno puštene iz zatvora.

Američki predsednik Donald Tramp umanjio je zatvorsku kaznu Kristal Munjoz, Džudit Negron i Tajnis Hol u februaru. One su uhapšene zbog prekršaja u vezi sa drogom i korporacionim kriminalom, a sve tri su u trenutku hapšenja imale malu decu.

Kako navodi BBC, Tramp se, kako se veruje, sastao u sredu sa te tri žene.

Lobiranje Kim Kardašijan

- Predsednik Tramp je izmenio kazne za ove tri žene. Nisam mnogo toga čula o tome u vestima, pa sam sa vama htela da podelim njihove priče. Imala sam to zadovoljstvo da dan provedem sa ovim ženama zajedno sa Alis Džonson koja mi je pomogla - napisala je Kardašijan na Tviteru.

Kim Kardašijan Vest je 2018. godine lobirala u Beloj kući u ime jedne bake koja je bila osuđena na doživotnu kaznu.

Alis Džonson ima 63 godine i ona je baka koju je Tramp pomilovao 2018. godine. Tada je Kardašijan Vest zahtevala njeno puštanje na slobodu.

Džonson je bila osuđena na doživotnu kaznu zbog prekršaja u vezi sa drogom, a zločin nije uključivao nasilje. Postala je simbol oštrih kazni u SAD.

Upravo je Kim Kardašijan bila ta koja je Džonsonovoj javila da je sada slobodna žena.

Kim Kardašijan Foto: Twitter/@IvankaTrump

Američki predsednik ima moć da smanji kazne osuđenicima ili čak da ih pomiluje, a Tramp je u februaru odobrio pomilovanje za 11 ljudi, uključujući i bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića.

Kardašijanova je prošle godine objavila da pohađa časove advokature i da je preduzela aktivnosti kojima zahetva promene u pravosudnom sistemu Sjedinjenih Američkih Država. Zabrinuta je zbog dugih kazni koje dobijaju prestupnici koji su neki zločin počinili prvi put i disproporcionalne kazne koje posebno pohađaju manjinske grupe.

SAD inače predvode listu u svetu kada je broj zatvorenika.

Ko su ove tri žene?

Kristan Munjoz je bila trudna kada je uhapšena. Porodila se dok je bila u okovima, piše BBC. Njen primer podstakao je zakon 2018. godine kojim je Tramp zahtevao zabranu vezivanja trudnih zatvorenica.

Ona je osuđena zbog zbog slučajeva sa drogom 2008. godine i osuđena je na 18 godina zatvora. Ona je navodno nacrtala mapu za prijatelje koja je korišćena za trgovinu drogom iz SAD u Meksiko, ali je oduvek tvrdila da je bila nesvesna njene namene. Imala je bebu od pet meseci kada je uhapšena, a onda se drugi put porodila u zatvoru.

Džudit Negron je osuđena na 35 godina zatvora jer je priznala da je počinila prevaru u vezi za zdravstvenim osiguranjem 2011. godine. Okrivljena je jer je orkestrirala šemu za prevaru u vrednosti od 205 miliona dolara. To je bio njen prvi prestup, a imala je tada dva mala sina.

Tajnis Hol je takođe zbog slučaja sa drogom 2006. godine osuđena kada je imala 22 godine. Njen dečko je bio predmet istrage, a u njihovih kućama je nađena velika količina droge. Imala je sina od tri godine u trenutku hapšenja.

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA