≫ 

Prvi migranti stigli u Makedoniju: Oko 1.000 njih iskoristilo frku na granici i provuklo se?

Za oko desetak dana bi ta prva grupa mogla da dospe do austrijske granice sa Slovenijom Špilfeld, ukoliko ne bude zaustavljena na srpskoj i hrvatskoj granici, smatraju obaveštajni krugovi

  • 16
Migranti Turska granica

Foto: Tanjug/AP

Prva veća grupa migranata sa grčko-turske granice, navodno, već je stigla u Severnu Makedoniju, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh", dodajući da im odatle treba deset dana da dođu do austrijske granice.

List se poziva na fotografiju koju je dobio od jedne obaveštajne službe sa lica mesta, koja pokazuje grupu migranata od oko 1.000 osoba na jednom gradskom trgu u Severnoj Makedoniji.

Avganistanci i Sirijci uspeli su u haosu na grčko-turskoj granici da se "provuku" i niko ne zna koliko je uspelo da prođe, navodi dnevnik.

- Radi se samo o muškarcima i mladim momcima u ovoj prvoj grupi", navode izvori "Esterajh".

Za oko desetak dana bi ta prva grupa mogla da dospe do austrijske granice sa Slovenijom Špilfeld, ukoliko ne bude zaustavljena na srpskoj i hrvatskoj granici, smatraju obaveštajni krugovi.

Ta procena se pokplapa sa onom austrijske vojske, koja očekuje novi talas azilanata krajem iduće nedelje na austrijskoj granici.

"Bićemo pripremljeni, jer smo učili iz talasa 2015.", poručuju iz austrijske vojske.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova polaze od toga da će migranti ove godine dolaziti samo u većim grupama, a ne jednom ogromnom talasu.

Eksperti ministarstva tri puta dnevno analiziraju aktuelnu situaciju, i imaju svoje ljude u Grčkoj, Severnoj Makedonji, Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, tvrdi list.

Video: 40 policajaca danas stiglo u Šid: Migranti nose noževe, presreću decu, otimaju novčanike

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    6. mart 2020 | 11:27

    Zašto srbija ustavlja migrante u srbiji ja to nerazumem pustite neka idu nedajte im ništa nikakvu pomoć narode jeste vi ludi vi niste normalni

  • zna se....

    6. mart 2020 | 10:48

    ostadose oni u Srbiji

  • Ena

    6. mart 2020 | 12:32

    A oni mogu da se krecu bez provere na virus ?Za njih nema vanrednog stanja ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA