Ekskluzivno! Telegraf.rs u epicentru migrantske krize na grčko-turskoj granici

Migranti blokirani na bedemu Evrope, tenzija dostiže kritičnu tačku. Ceo svet, a posebno Balkan, iščekuje šta će se desiti na granici Grčke i Turske

  • 16

Ekipa portala Telegraf.rs donosi ekskluzivne snimke borbe s migrantima u kojoj neumorno učestvuju granična policija Turske i Grčke, a koja uključuje pucanje ćorcima, ali i konstantno bacanje dimnih bombi.

Prelaz Kastanjes, gde se nalazi naša ekipa koju čine Đorđe Radivojević, Branko Hrček i Slobodan Pikula, leži na 11 kilometara dugačkoj kopnenoj granici između Grčke i Turske.

Ostatak grčko-turske granice u Trakiji čini reka Marica.

Pošto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odlučio da otvori granice i  pusti migrante da uđu u Evropu, na ovom mestu su se okupili svi oni koji pokušavaju nasilno da probiju grčku granicu i stignu na zapad.

Oči celog sveta uprte su u dešavanja na ovoj granici, budući da sukobi svakog časa mogu da eskaliraju.

Video: Pucaju ćorcima na migrante

Situacija se razvijala tako što se turski pogranični stražari povukli sa granice i migrantima je bilo prepušteno da sami pokušaju da pređu. Međutim, već u sredu, Turci su vratili stražare i tada su se incidenti između zvaničnika Grčke i Turske intenzivirali.

Video: Telegraf u Grčkoj usred migrantske krize: Stanje alarmantno, Turci bacaju dimne bombe

(Đ. Radivojević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valter

    6. mart 2020 | 23:24

    Sta bi se desilo kad bi mi krenuli silom u Kuvajt kao nekakva horda pritom da ih gadjamo kamenjem da bi nam otvorili granicu.Zbog ponajvise Angeline retorike a i drugih koji joj se dodvoravaju narod je u strahu od islama.Naivan je onaj ko misli da ce im ovi fanatici raditi za platu i biti lojalni gradjani.Grci ne pustajte ni jednog ko boga vas molimo.

  • Bole

    6. mart 2020 | 21:28

    Moze li ijedan novinar postavit pitanje ovim izbjeglicama, zasto neidu u svoje bogate islamske zemlje radit i zivjet, zasto idu u hriscanske zemlje a mrze ih iz dna duse. Kuvajt, Katar, S. Arabija, Malezija i druge. Da cujemo njihov odgovor a sigurno ih je 99./‚ islamske veroispivesti. Ovo je dugo planirano islamiziranje Evrope i svijeta. Bit ce problema sa njima a vec postoje delivi gradova u Evropi gde ni policija nesme prosetat kroz njih.

  • Bole

    6. mart 2020 | 21:33

    Treba pustit samo zene sa decom koji su iz Sirije ito uz dokumente i pasose jer je ratno stanje tamo, a ove klosare koji su piuni od Isila, Al kaide i drugih sotona niposto pustit jer oni idu da po Evropi napadaju narod macetama i drugim glupostima. Grci, i ostali susedi branite zemlju svim silama jer Turskoj pase da se Evropa i Osmansko carstvo vrate i zavladaju, tesko hriscanstvu tada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA