≫ 

"Napred Italija, uz vas smo": Kina poslala pomoć zbog korona virusa

Uz opremu je stigla i poruka podrške koja je izazvala veoma pozitivne reakcije. Na svakoj od kutija sa opremom piše na italijanskom: "Sa vama smo. Napred Italija."

  • 4

Kina je, na poziv za pomoć iz Italije, odlučila da pošalje toj zemlji veliku pomoć u vidu medicinske opreme i aparata u cilju suzbijanja epidemije korona virusa.

Reč je o dva miliona maski i oko 10.000 respiratora, kao i 20.000 zaštitnih odela, zajedno sa 50.000 testiranih kompleta, preneo je Međunarodni kineski radio.

Uz opremu je stigla i poruka podrške koja je izazvala veoma pozitivne reakcije. Na svakoj od kutija sa opremom piše na italijanskom: "Sa vama smo. Napred Italija."

Pomoć je poslata na osnovu ugovora potpisanog nakon telefonskog razgovora ministara spoljnih poslova dve zemlje u utorak.

Italija je uz Kinu najteže pogođena Kovid-19 virusom. Do danas ukupan broj žrtava popeo se na 1.016, dok je broj zaraženih prešao 15.000.

Video: Panika ili beda? Školska deca u Kolumbiji na časovima prave maske za korona virus

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Some

    14. mart 2020 | 05:59

    Svaka cast Kinezima,to su pravi prijatelji. Jos nisu svoje muke resili a dosli da pomažu drugima,po tome se vidi kakav je to narod. Njima je taj virus pusten,garantovano da bi ih ekonomski oslabili ali ima Boga izvuci ce se oni. Samo napred Kino.👍👍👍👍

  • zvoncica

    13. mart 2020 | 23:30

    Svaka čast!

  • Buzzing Pen

    13. mart 2020 | 23:42

    Nakon ove epidemije politička slika Evrope ima da bude neprepoznatljiva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA