≫ 

Tajvan ima samo 50 obolelih od korona virusa iako je veoma blizu Kine: Evo kako je sprečio epidemiju

 ≫ 

Tajvan je prva država koja je zabranila letove iz Vuhana, a čim je Kina obavestila SZO da imaju nekoliko slučaja upale pluća, država je počela da nadgleda putnike koji su dolazili iz kineskog grada

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Marko
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Marko

    17. mart 2020 | 09:55

    Živim na Tajvanu već 10 godina . Nikad nisam video finije ljude i poslušnije . Ponosni su na svoju demokratiju i veruju državi svojoj da se brine o njima. Što pokazuje besprekornom zdravstvom . Kad uđu u autobus svi stanu u red da otkucaju kartu, polome se da plate. Čekaju u redu na ulasku u metro , autobus . Postoji osećaj socijalne sramote . Npr. Da ne stanes u red za autobus bilo bi te sramota . Da ne platis kartu u autobusu niko bi te sramota. Metro im je čist može da se jede sa poda . Mnogo je bezbedna zemlja sa niskom stopom kriminala . Zaposlenost ogromna, i izlaznost na izborima isto . Mnogo toga možemo da naučimo od Tajvana kad bi naša vlada htela da uđe u veću saradnju sa njima . A ne da glumimo većeg katolika od pape . Kao mi nećemo da sarađujemo sa Tajvanom zbog Kine , a oni međusobno sarađuju. A tajvanski konzul mi rekao da hoće da investiraju u zemlju i de otvore naučne i tehničke centre i da daju više stipendija našim studentima (koje i sad daju i ako ih ovako tretirano).

  • Nina

    13. mart 2020 | 19:19

    Ovi prate ljude na mobilnom a kod nas slobodno izlaze iz kuca a zena mu u karantinu procitah to negde.E pa sve dok nasa svest i savest ne bude na visem nivou nece nam biti bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA