≫ 

Ukrajina zatvara granice na dve nedelje

Tokom nedelje će za sve pogranične prelaze koji su u funkciji i za sve medicinske ustanove biti obezbeđeni ekspres-testovi za korona virus

  • 1
Korona virus Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ukrajina će za 48 sati zatvoriti granice za strane državljane na dve nedelje. Ministarstvo spoljnih poslova će o ovoj odluci da obavesti sve ustanove u zemlji.

To je izjavio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Oleksij Danjilov za vreme brifinga o zaključcima zasedanja Saveta.

- Za dve nedelje će Savet doneti odgovarajuće odluke u zavisnosti od toga kako se situacija bude razvijala - rekao je on.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine je naglasio da će Ukrajine koji se sada nalaze u inostranstvu imati mogućnost da se vrate kući. Istovremeno će, naglasio je on, Ukrajinci koji se vraćaju iz zemalja "u kojima vlada korona virus morati da prođu proceduru posmatranja", prenosi se u saopštenju Ambasade Ukrajine u Republici Srbiji.

Prema rečima Danjilova, tokom nedelje će za sve pogranične prelaze koji su u funkciji i za sve medicinske ustanove biti obezbeđeni ekspres-testovi za korona virus.

Danjilov je takođe obavestio da Kabinet ministara Ukrajine danas treba da donese odluku o izdvajanju dodatnih sredstava za kupovinu proizvoda sa medicinskom namenom.

Video: Palo je temeljno ribanje: Dezinfekcija beogradskih autobusa zbog korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. mart 2020 | 17:40

    Lepo ja vama kazem a vi mi neverujete da komarce treba iz vazduha oprasivati,nije bilo ni komaraca ni nikakvih virusa,a kad su prestali iz vazduha sve nas hoce i virusi i krvopije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA