≫ 

Britanci pretvaraju prostor od 100.000 metara kvadratnih u bolnicu za korona virus

U Ujedinjenom Kraljevstvu je do sada otkriveno 9.529 slučajeva korona virusa, a 465 osoba je preminulo

  • 0
Korona virus, koronavirus, London

Foto: Printscreen/Youtube

Britanske vlasti pokušavaju na sve načine da spreče širenje korona virusa. Premijer Boris Džonson nedavno je saopštio da se uvodi ograničenje kretanja građana, a takođe zatvoreni su pabovi, restorani, sve u sklopu mera protiv smrtonosnog virusa.

Broj zaraženih u Britaniji raste iz dana u dan, te su vlasti odlučile da konvertuju veliki prostor u Londonu, odnosno “ExCel” centar u ogromnu bolnicu koja će primati isključivo pacijente zaražene korona virusom.

Jedan od radnika postovao je video snimak na društvenim mrežama, gde se vide proces pretvaranja prostora površine od 100.000 metara kvadratnih u jedinstveni medicinski objekat.

- Ako do sada niste ozbiljno shvatali ovu situaciju do sada kao što nisam ni ja, mislim da je vreme da počnemo to da radimo - kaže radnik tokom snimanja klipa.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je do sada otkriveno 9.529 slučajeva koronavirusa, a 465 osoba je preminulo.

Zašto je baš Beogradski sajam izabran za izolaciju ljudi i koja pravila tamo moraju da se poštuju?

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je redovnoj konferenciji za medije, povodom izveštavanja o situaciji sa epidemijom korona virusa u Srbiji, rekao je da je Beogradski sajam izabran kao mesto za izolaciju velikog broja ljudi, posle konsultacije sa stručnjacima iz Kine.

- Sajam je izabran jer moraju da postoje posebni uslovi. Zbog kontrole situacije i zato što moraju da postoje posebni ulazi za pacijente, posebni za lekare, medicinske sestre i ostalo osoblje. Moraju da se ispoštuju još neki faktori kako bi sve bilo bezbedno - rekao je Lončar.

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA