Nema šale kod Putina: Sedam godina robije za kršenje karantina

Oštri zakoni i amandmani usvojeni su u rekordnom roku, dok su regioni širom Rusije pratili Moskvu i uveli strogu zabranu kretanja kako bi usporili širenje korona virusa

  • 9
Putin konferencija

Foto: Tanjug/AP

Ruski parlament odobrio je danas "antivirusni" paket zakona koji uključuje i do sedam godina zatvora zbog ozbiljnih kršenja pravila karantina.

Najvažnija izmena u paketu zakona, koja predviđa sedmogodišnju zatvorsku kaznu, primenjivaće se ako zaražen korona virusom prekrši karantin, a drugi umru kao rezultat toga. Uvode se i velike kazne za zdrave ljude koji jednostavno krše naredbu da ostanu kod kuće, i potencijalna nova kazna do pet godina za širenje opasnih, lažnih vesti o epidemiji.

Oštri zakoni i amandmani usvojeni su u rekordnom roku, dok su regioni širom Rusije pratili Moskvu i uveli strogu zabranu kretanja kako bi usporili širenje korona virusa. Rusija je zabeležila do sada najveći rast u potvrđenim slučajevima, javlja BBC.

Zvanični procenat ostaje relativno nizak sa 2.337 zaraženih i 17 smrtnih slučajeva, a predsednik Vladimir Putin tvrdi da Rusija ima dragoceno vreme za borbu protiv epidemije.

Šef glavne moskovske bolnice, koji leči pacijente zaražene Kovid-19, Denis Procenko, bio je pozitivan na testu. Procenko je pre nedelju dana proveo Putina kroz bolnicu, ali portparol predsednika kaže da nema mesta brizi, jer se Putin redovno testira.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    1. april 2020 | 05:33

    Tako se to radi! Celicna ruka iza gvozdene zavese!

  • Milanovic

    1. april 2020 | 08:07

    Tako je kod njih. A kod nas? Jovic, Ninkovic, Lazic. Ili to vazi za onog mucenika iz Dimitrovgrada i onu dvojicu iz Pozarevca?

  • DRagutin

    1. april 2020 | 04:50

    Putine Veliki a šta ćeš da radiš ako ti odjednom izadje na ulicu 20-30 miliona tvojih Rusa i prekrši zabranu kretanja? Hoćeš zatvoriti sve te ljude???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA