Od "čudne" upale pluća do pandemije koja nemilosrdno ubija: 100 dana koji su promenili svet

Od 1. januara, kada je zatvorena riblja pijaca u Vuhanu zbog misteriozne bolesti, preko širenja Evropom i ostatkom sveta, do danas, kada je Vuhan podigao blokadu, prošlo je 100 dana. Niko u početku nije verovao da će svet danas izgledati ovako: uplašeno, sablasno prazno, na ivici ponora i bez vakcine protiv nove, opasne bolesti

Komentari

  • Zumbul

    9. april 2020 | 15:22

    Generalno u Vuhanu stalno izbijaju neki virusi, tamo imaju biohemijsku laboratoriju ali su pustili ljude koji ne znaju da rade tamo, Covid 18 virus pre ovoga se mnogo tesko prenosio skoro nikako, uzeli su SARS i HIV i pomesali ih, posto HIV se brzo siri i dobili su Covid 19, a niko ne prica o tome i o devojci koja je u Vuhanu bez maske i rukavice usla u sobu gde drze viruse zamrznute i povećala temperaturu, sta ce biti ne zna se ali svakako ljudi ostanite kod kuce jer cim oni nas puste na ulice povecace se broj obolelih i pasce im ekonomija i svi cemo umreti zasto da to dopustimo? Zbog cega? Nekome rat nekome brat. CUVAJTE SE.

  • Kreator

    9. april 2020 | 08:08

    Krivi su mozda ili Kinezi jer jedu sve ili mozda Amerikanci koji su potcenili virus!

  • tony

    9. april 2020 | 08:01

    ovaj virus ima veze sa tom pijacom u wihanu isto koliko i ja imam, nikakve. virus je napravljen u laboratoriji i vec se zna ko ga je napravio i gde ga je napravio. ono sto se još uvek ne zna je - sto ga je napravio i da li je namerno pušten ili je nekako pobegao iz laba. virus je jako opasan i tu je da ostane. svaki inficirani će ga zauvek nositi u sebi jer virus je napravljen od tri različita virusa a jedan od njih je hiv virus. covid19 ubija kao aids i kao sars. ali sve ovo nije ništa spram onoga šta nas čeka. do juče sam mislio da će stvari kako tako da se vrate u normalu ali od juče mislim da je ono sto se valja iza brda mnogo opasnije po ljudski rod od trenutne situacije a to je moguć rat između kine i amerike koji će prerasti u svetski rat spram koga će prvi i drugi izgledati smešno.

  • Mitar

    9. april 2020 | 00:55

    Naučnici su na osnovu brojnih istraživanja došli do dokaza da provođenje vremena u prirodi štiti od niza različitih oboljenja, uključujući depresiju, dijabetes, gojaznost, kardiovakularne bolesti, raka i drugih. Mada se još uvek ne zna zbog čega tačno prirodno okruženje i zelenilo čuva ljude od ovih bolesti, pretpostavlja se da priroda stimuliše imuni sistem čoveka. Boravak u prirodi prebacuje telo u režim “odmaranja i opuštanja”, koji je potpuno suprotan  “borbenom” režimu koji isključuje imuni sistem, a u kojem smo prinuđeni da bude živeći u urbanim sredinama, punim stresa i nervoze.  Kada se osećamo bezbednim, telo svoje snage usmerava ka dugoročnim ulaganjima koja vode boljem zdravlju – rastu i razvoju imunog sistema. U prirodi, mi smo u tom opuštenom režimu, što čini da imuni sistem bude jači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA