≫ 

Zdravstveni sistem u SAD pred pucanjem: Sestre ne mogu na bolovanje ni kada imaju korona virus

Sestra iz bolnice u Bronksu dodaje da su joj nadležni kada im je saopštila rezultat testa, rekli da može da nastavi da radi

  • 4
Njujork, bolnica Menhetn, Maunt sinaj Foto: Tanjug/AP

Medicinskim sestrama barem u tri bolnice u Njujorku "preporučeno" je da rade i pored toga što imaju simptome korona virusa, pa se dešava i ako im i dozvole da uzmu par slobodnih dana da bi se oporavile, da ih za nekoliko dana stave u raspored.

Jedna medicinska sestra iz bolnice u Bronksu koja je želela da ostane anonimna, rekla je da je imala blage simptome bolesti sedam dana pre nego što je dobila pozitivan rezultat testa, prenose njujorški mediji.

Sestra iz bolnice u Bronksu dodaje da su joj nadležni kada im je saopštila rezultat testa, rekli da može da nastavi da radi uprkos nalazima koji pokazuju mogucćnost prenosa virusa traje najmanje dve nedelje.

- Nisu mi dali dodatnih sedam dana - da zaštitim svoje pacijente, i svoje kolege, rekla je ona za New York Daily News.

- Govore nam da moramo da iskoristimo svoje dane predviđene za bolovanje za nešto što nas je snašlo na poslu - rekla je ta sestra i dodala da je htela dodatne dane jer je želela da pomaže a ne da doprinese da neko novi bude zaražen.

Sestra iz druge bolnice Lilijan Udel rekla je da je posle sedam dana samoizolacije pozvala nadležnog koji joj je rekao da se očekuje da se vrati na posao.

- Osećala sam pritisak da se vratim pre nego što ozdravim i pored krivice zbog onoga kroz šta moje kolege moraju da prolaze dok sam na bolovanju - rekla je i dodala da je istina da mnogi i razmišljaju ko će im platiti kredit, ko će paltiti stanarinu pa se vraćaju na posao.

Nisu joj dali da nosi masku, pa medicinska sestra dala otkaz

Između ostalih i Njujork post je juče pisao i o sestri Imaris Veri iz Ilinoisa koja je objavila snimak na kome plače i tvrdi da je dala otakaz jer joj u bolnici koja je imala jedva nekoliko zaštitnih maski nisu dozvolili da koristi svoju, koju je slučajno imala u torbi.

- Amerika nije spremna, a sestre nisu zaštićene - rekla je Vera u klipu koji je bivši američki kadnidat za predsednika Berni Sanders podelio sa svojih skoro 10 miliona pratilaca.

Ona je izrazila žaljenje i što su bolnici važniji standardi - da svi budu isto uniformisani nego da se neko zaštiti, kao što je ona želela da koristi svoju N95 masku.

Vera je rekla da nije pomoglo ni kada je menadžeru rekla da zna da nema dovoljno maski, ali da moli da nosi svoju da bi se osećala sigrunije.

Skandal u Njujorku: Medicinske sestre koriste kese za đubre kao zaštitu od korona virusa

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pucanje po šavovima: Lekar davi devojku jer nije držala distancu, nasrće na njene drugarice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA