≫ 

Tramp "zavrnuo slavinu": SAD ukidaju novac za Svetsku zdravstvenu organizaciju

Tramp je ranije kritikovao direktora Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosa Adanoma Gebrejesusa, rekavši da je on taj koji politizuje krizu oko globalne pandemije korona virusa

  • 26
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da će naredio njegovoj administraciji da zaustavi finansiranje Svetske zdravstvene organizacije.

- Danas sam naredio administraciji da zaustavi finansiranje Svetske zdravstvene organizacije - kazao je Tramp na konferenciji za medije.

On je istakao da je stopirao davanje novca za tu ustanovu, istakavši da mora da prihvati odgovorno jer je, prema njegovom mišljenju, loše reagovala na pandemiju korona virusa.

Da podsetimo, Tramp je ranije kritikovao direktora Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosa Adanoma Gebrejesusa, rekavši da je on taj koji politizuje krizu oko globalne pandemije korona virusa.

Tramp je prethodno kritikovao Tedrosa, navodeći da je SZO suviše "orijentisana prema Kini" i da će zato suspendovati finansijska sredstva koja Vašington izdvaja za SZO.

Odgovarajući Trampu, Tedros je tada pozvao je na jedinstvo i upozorio da ne treba politizovati krizu.

- Nema potrebe da se korona virus koristi za političke udarce. Nema potrebe. Ima mnogo drugih načina da se dokažete - rekao je Tedros reagujući na Trampove optužbe.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Novinar optužio Trampa da gura lek za Kovid-19: Samo CNN može da postavi takvo pitanje

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    15. april 2020 | 07:49

    Zato sto misli da je jak a u stvari je bik.

  • Pp

    15. april 2020 | 04:05

    Bravo Trampe! Samo kad bi osvojio još jedan mandat, napravio bi jedan korak napred u demontiranju zločinačkih korporacija koje upravljaju dubokom drzavom i prave haos po svetu.

  • Дејан Младеновић

    15. april 2020 | 01:10

    Ако ово по први пут да кажем браво американцу. СЗО је саучесник глобалиста багре Сороша и сличних који су ову епидемију измислили и од миша направили слона

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA