≫ 

Dve rođene sestre umrle od dve različite pandemije: Jedna pre 102 godine, druga sada

Prva pandemija bila je rizična po decu, a trenutna je najopasnija po starije

  • 4
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Korona virus odneo je život starije žene iz Teksasa, čija je sestra umrla od Španske groznice 1918. godine, preneli su mediji.

Selma Rajan (96) umrla je u Ostinu prošle nedelje u domu za stare, a nije bila ni rođena kada je njena sestra Ester umrla pre 102 godine, kada je imala samo pet godina, prenosi Njujork post.

- 3. aprila pozvali su me iz ustanove i rekli mi da petoro štićenika, uključujući i moju majku, ima temperaturu. Sledećih pet dana gledala sam je kroz prozor, dok je postajala sve bolesnija. Ona je 11. aprila napunila 96 godina, okupili smo se ispred prozora ali smo znali da je gotovo - rekla je njena ćerka Viki.

Selma nije bila testirana na korona virus dok nije umrla, dodala je njena ćerka, rekavši kako je tek kasnije potvrđeno da je imala infekciju.

Selma je rođena pet godina nakon što je njena sestra Ester umrla tokom pandemije 1918. godine, Španske groznice, koja je bila smrtonosna za decu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Najnovije informacije iz sveta možete pratiti u specijalnom blogu Telegraf.rs

Video: Gledate i znate da se neki od njih neće vratiti: Emotivne ispovesti negovatelja iz staračkih domova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    20. april 2020 | 17:19

    Znaci druga sestra je zivela 200 god.

  • Tara

    20. april 2020 | 16:54

    Cuvajte se moj narode zapad je poceo da krije brojke novo obolelih i umrlih danas sam nasao na nemackom sajtu 127 umrlih prekljuce od 19:45 do sinoc 19:45 sati,pocele su neke prodavnice tekstila raditi niko masku ne nosi videce se ishod za par meseci ako pogledamo Singapur koji se cuvao pre tri dana je imao 277 obolelih danas preko 4500 sto znaci povratio se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA