Vlasti zabrinute: Velik broj zaraženih u izbegličkom centru u Grčkoj

U prihvatnom centru u Kranidiju trenutno je smešteno 470 ljudi, a objekat je juče stavljen u izolaciju nakon što je jedna žena koja je tu smeštena bila pozitivna na korona virus

  • 5
Migranti Foto: Tanjug/AP

Predstavnici grčkih službi zaduženih za borbu protiv pandemije korona virusa posetili su jedan centar za prihvat izbeglica na jugu zemlje u kojem je potvrđen velik broj slučajeva virusa.

U prihvatnom centru u Kranidiju trenutno je smešteno 470 ljudi, a objekat je juče stavljen u izolaciju nakon što je jedna žena koja je tu smeštena bila pozitivna na korona virus.

Kako navodi AP, grčka vlada za sada nije potvrdila izveštaje državnih medija prema kojima je od tada još 150 tražilaca azila bilo pozitivno na testiranju na COVID-19.

"Ovo je zabrinjavajuć razvoj događaja", izjavio je portparol vlade Stelios Pecas, dodajući da je broj slučajeva velik zbog toga što stanovnici centra žive u skučenim uslovima.

Do pojave korona virusa u centru došlo je pošto su iz prenaseljenih kampova na grčkim ostrvima vlasti na kopno prebacile oko 2.380 najugroženijih tražilaca azila, ali na ostrvima, na kojima je trenutno smešteno oko 40.000 migranata i izbeglica, za sada nema zvanično potvrđenih slučajeva COVID-19.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Najnovije informacije iz sveta pročitajte u specijalnom blogu Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    21. april 2020 | 21:27

    Ma vracajte ih odakle su dosli... Necu vise da ih vidimo

  • mm

    21. april 2020 | 17:43

    I sad treba Evropa da ih leci i da ih propusta da prolaze...

  • MONARHISTA

    21. april 2020 | 18:54

    Mi smo jači od evrope mi cemo da ih lečimo. Ova 3vropa nije sposobna ni sebe da leči

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA