Sablasni snimci najtužnijeg grada na svetu: Ovo je dokaz da je Černobilj zauvek utihnuo

Film ukrajinskog režisera Stanislava Kapralova prikazuje posledice još jednog stradanja ovog grada

  • 5

Stravične posledice požara u zoni nekadašnje nuklearne elektrane Černobilj u Ukrajini vide se na snimku, napravljenom iz vazduha, koji je objavio ukrajinski režiser Stanislav Kapralov.

Hektari i hektari spaljenih šuma i napušteni objekti izazivaju neverovatnu tugu i jezu. Kapralov je na Fejsbuku napisao da je taj prizor kod njega izazvao "osećaj apsolutne apokalipise".

"Želeo sam da prenesem atmosferu onoga što sam video što je više moguće. U proteklih 30 godina ljudskog odsustva u zoni Černobilja, flora i fauna su oživele i postale ono što su bile pre 150 godina, čak i pored zračenja. Sada je veliki deo preporođenog ponovo uništen. Ovo je rat čoveka i prirode", naveo je Kapralov.

U Ukrajini je ranije u toku meseca izbio požar u šumama oko Černobilja koji se prosirio sve do napuštene nuklearne elektrane. Ovaj požar je bio ugašen, ali su potom izbili novi požari u istom ovom području, kao i u oblasti Žitomir.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    22. april 2020 | 05:39

    Zalosno za biljni I zivotinjski svet Koji je poceo da ublazuje predhodnu veliku katastrofu,Ali cudno da za ovo nema komentara da su I za ovo krivi rusi,jer u Ukrajini bilo sta da se lose Desi krivi su rusi.

  • Tara

    22. april 2020 | 07:36

    Utihnuli su nasi mladi zivoti koji su nedaleko od Cernobilja radili

  • Vukodlak

    22. april 2020 | 10:26

    Najvise smo mi nagrabusili 81-83-86, Ispustanjem reaktora-3. Da se ne zaboravi, cekali su jak severni vetar, otvorili reaktor , da ga vetar odnese u EVROPU. Kao da je juce BILO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA