≫ 

Specijalan prilog o Srbiji emitovan na kineskoj televiziji

CCTV 13 je informativni kanal koji prenosi vesti, a poseta kineskih lekara i stručnjaka Srbiji je bila glavna tema emisije "Globalni pogled na prethodna 24 sata"

  • 0
SRBIJA NA KINESKOJ TELEVIZIJI CCTV 13 Foto: CCTV

Na kineskom informativnom kanalu CCTV 13 sinoć je u 23 časa pušten prilog od 20 minuta o poseti kineskih lekara Srbiji.

CCTV 13 je informativni kanal koji prenosi vesti, a poseta kineskih lekara i stručnjaka Srbiji je bila glavna tema emisije "Globalni pogled na prethodna 24 sata".

- Prilog je veoma pozitivno govorio o Srbiji, našim i kineskim stručnjacima i merama koje je naša država preduzela, kao i o prijateljstvu dva naroda i dve zemlje - kaže pantomimičar Marko Stojanović kome je prijatelj, glumac iz Šangajskog pozorišta poslao snimak.

Posebno je istaknuto, kaže, kako su naši i kineski stručnjaci radili rame uz rame u savladavanju najvećih prepreka i izazova u lečenju i sprečavanju širenja Kovid 19.

Najavljene su i posebne emisije u narednim danima i na drugim kineskim TV kanalima.

- Moje prijateljstvo i saradnja s Kinezima su nastali tokom posete Šangaju kao predsednika Svetske organizacije pantomimičara i u organizaciji Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI-UNESCO) čije je sedište sada u Šangaju - kaže Stojanović dodajući da će inspirativna saradnja imati svoj kreativni rezultat u narednom periodu.

Video: Vučić: Srbija to ne sme da zaboravi, Kina je naš prijatelj za vijek i vjekova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA