"Bio je dobro tog dana do 7 ujutru, a onda je nestao": Procurila nova teorija o stanju Kim Džon Una

Bivši partijski saradnik otkrio zanimljivu priču o severnokorejskom lideru

  • 10
Kim Džong Un, Severna Koreja Foto: Pixabay/Виктория Бородинова

Nakon brojnih glasina da je severnokorejski lider Kim Džong Un teško bolestan, pa čak i da je preminuo, sada se u nizu teorija o sudbini diktatora pojavila i još jedna.

- Moguće je da je Kim Džong Un povređen tokom testiranja kratkometražnih krstarećih raketa koje je bilo izvođeno 14. aprila - izjavio je bivši visoki zvaničnik Radničke partije Sjeverne Koreje.

Li Jong Ho, koji je prebegao iz Severne Koreje u SAD, dodao je da takvo testiranje raketa nije moguće sprovesti bez naređenja glavnog zapovednika, što znači da je Kim Džong Un bio dobro do 7 sati ujutro toga dana, kada su rakete ispaljene.

- Nije ga bilo u izveštajima o testovima, a nisu objavljeni ni snimci ispaljivanja raketa i obuke borbenih aviona, što upućuje na mogućnost da se dogodila neka neočekivana nesreća - rekao je Li, prenosi Donga.

Li smatra da se Kim možda razboleo nedugo nakon ispaljivanja raketa, te da jedan korejski odbor ne može da objavi snimak testiranja bez Kimovog odobrenja.

Kada je reč o glasinama da je Kim u vegetativnom stanju nakon operacije srca, Li smatra da to nije točno.

- Svi Kimovi lekari su iz bolnice Bongva u Pjongjangu, a druge bolnice nemaju lekari koji bi ga mogli da ga operišu -  dodao je Ho.

Podsetimo, danima se spekuliše o zdravlju Kim Džong Una, čak se pojavila i glasina da je preminuo. Na kraju su to opovrgnuli južnokorejski zvaničnici, ali lidera još uvek nema u javnosti, niti njegovih skorijih fotografija.

Video: Pojavili se snimci voza Kim Džong Una, niko ne zna pravu istinu o stanju lidera Severne Koreje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA