Sve više dece umire od retke bolesti koju povezuju sa korona virusom: Još troje mališana preminulo

Među poslednjim žrtavama je i petogodišnji dečak

  • 3
Majka, dete, bolnica, krevet Foto: Shutterstock

Troje dece, među kojima je i petogodišnji dečak, preminuli su u Njujorku od misteriozne bolesti koja podseća na Kavasaki ili toksični šok, a vlasti su otpočele istragu, saopštio je guverner Njujorka Endru Kuomo.

Do sada je u Njujorku registrovano 73 slučaja ove nove, misteriozne bolesti, a pogađa uglavnom malu decu ili osnovce. Veruje se da je ova bolest povezana sa novim korona virusom, koji već više od dva meseca hara svetom i odneo je gotovo 280.000 života. Samo u Njujorku stradalo je više od 26.000 ljudi.

Njujork nije prvi koji je prijavio damu deca umiru od neobičnog zapaljenskog sindroma. Ranije su britanski lekari izvestili da slična bolest napada tamošnje mališane, a zabeleženo je i nekoliko smrtnih slučajeva.

Bolest najviše liči na Kavasaki - redak poremećaj imunog sistema koji napada decu mlađu od pet godina, i dovodi do visoke temperature, a manifestuje se sa simptomima jakog virusa.

Još nije jasno da li ova misteriozna bolest koja napada decu i u Evropi i u SAD zaista jeste Kavasaki. Ovaj sindrom je otkriven pre nekih 50 godina, ali je i dalje misterija za naučnike. Kavasaki je izlečiv ukoliko se otkrije na vreme.

Video: Lekari kao da idu u rat: Pretužni snimci intenzivne nege u Barseloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    9. maj 2020 | 21:11

    Od sad sta god nas zaboli,vi cete reci da smo zarazeni!! Ne plasite narod!!! Namera je da narodu udje strah u kosti,i na kraju ce i da polude!!!

  • Sneza

    9. maj 2020 | 20:34

    Gospode Boze, samo nam jos to fali.

  • MRK

    9. maj 2020 | 21:37

    I naša deca već godinama obolevaju i umiru od njihovog uranijuma i plutonijuma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA